Ondernemers Westhoek in de prijzen

ARIANE HOTEL EN WIJNDOMEIN ENTRE-DEUX-MONTS BEKROOND

Natasja Felliers en Johan Vanhaute van Ariane Hotel met hun prijs voor The tAble.
Eric Flamand Natasja Felliers en Johan Vanhaute van Ariane Hotel met hun prijs voor The tAble.
Uit onze regio zijn twee bedrijven in de prijzen gevallen tijdens 'De Nacht van Westtoer'. Het Ariane Hotel in Ieper kreeg de innovatieprijs. Martin Bacquaert van wijndomein Entre-Deux-Monts is de beste toeristisch ondernemer van de Westhoek. Hij haalde ook drie gouden medailles binnen.

Het provinciebedrijf Westtoer reikte voor de zevende maal prijzen uit aan verdienstelijke ondernemers en organisaties die actief zijn in de toeristisch-recreatieve sector. In totaal dienden 70 kandidaten een dossier in. Uiteindelijk werden 20 laureaten en zes winnaars gekozen over heel de provincie.

Martin Bacquaert van wijndomein Entre-Deux-Monts met zijn prijs.
Eric Flamand Martin Bacquaert van wijndomein Entre-Deux-Monts met zijn prijs.

Uitschuifbaar

De Innovatie- en Creativiteitsprijs, waaraan een geldwaarde van 2.500 euro vasthangt, gaat naar het Ariane Hotel uit Ieper. Dat krijgt de prijs, die wordt uitgereikt voor het ontwikkelen van een innovatief of creatief project op vlak van toerisme, voor The tAble. Dat is een uitschuifbare tafel, waaraan verschillende arrangementen mogelijk zijn. "We zijn heel verrast, want de andere kanshebbers waren toch niet van de minste", zegt Natasja Feliers van het hotel.

Risico

"De prijs doet deugd, want als je in zoiets investeert als onze uitschuifbare tafel dan neem je toch een beetje een risico. Zijn de mensen daar wel klaar voor? Maar dat blijkt wel het geval te zijn en de prijs die we kregen zal misschien nog meer nieuwsgieren aanmoedigen om eens tot hier te komen."


Martin Bacquaert van wijndomein Entre-Deux-Monts mocht de prijs van 'Beste toeristische ondernemer' van de Westhoek in ontvangst nemen. Westtoer geeft die prijs aan een ondernemer die met zijn of haar bedrijf de voorbije drie jaar een voortrekkersrol speelde op vlak van toerisme en recreatie. "De laatste jaren is Heuvelland een aantrekkingspool geworden voor vele wijnliefhebbers. Daarom investeerden wij volop in wijntoerisme en dat samen met onze collega's", aldus Martin Bacquaert. "In de zomer openden we een wandelroute, met educatieve panelen over ons wijnverhaal."

Drie medailles

Het domein viel ook op een ander vlak in de prijzen. "We haalden drie gouden medailles binnen op de jaarlijkse wedstrijd Beste Belgische Wijn", klinkt. "We kregen die voor onze wijnen Bacquaert Brut, Wiscoutre rosé en Pinot 2017. Geen enkel ander Belgisch wijndomein had meer dan 3 gouden medailles, een fantastische erkenning voor het volledige team van het domein!"


Voor dit jaar ziet het er op het wijndomein alweer niet slecht uit. "We zijn nog altijd druk in de weer met de druivenpluk die drie weken vroeger gestart is dan normaal. Eind deze week wordt de pluk afgerond. Het ziet er een kwalitatief jaar uit, gezien de uitzonderlijke zomer", aldus nog Martin.