Nieuwe zone 30 zonder bolle kasseien

Geen bolle kasseien meer in Boezinge.
Henk Deleu Geen bolle kasseien meer in Boezinge.
Net als op veel andere plaatsen in Ieper vinden in Boezinge rioleringswerken plaats. Naar aanleiding daarvan zal ook het dorpscentrum aangepakt worden. Het stadsbestuur organiseerde voor een tweede keer een infomarkt. 

De werken situeren zich in de Diksmuidseweg, tussen de twee kruispunten met de Randweg. Ook een aantal zijstraten worden aangepakt. De afstand tussen de twee kruispunten op de N369 van Ieper naar Diksmuide bedraagt anderhalve kilometer. Op een infomarkt rond de herinrichting van het dorpscentrum is gebleken dat de bolle kasseien niet geliefd zijn bij de bewoners. Daarnaast is ook trager verkeer een heikel punt.

“We hebben nu een plan opgemaakt waarbij de bolle kasseien verdwijnen of alleen nog gebruikt worden om op te parkeren”, zegt schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune (sp.a). “Tussen de Vannestestraat en de Brugstraat komen vlakke kasseien, ongeveer dezelfde die werden gebruikt in Zillebeke. In totaal gaat er 576 meter kasseien weg. De nieuwe strook met vlakke kasseien wordt zone 30 en er komen fietssuggestiestroken om het verkeer af te remmen. Voor de fietsers zullen er geen hindernissen meer zijn.”

Als alles volgens plan verloopt, beginnen de werken in het najaar van 2020 en zullen ze twee jaar duren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.