Niet berouwvolle dief, maar buurtbewoner bracht fietsonderdelen terug

Wesley Mahieu hoopt de rest van zijn mountainbike ook nog terug te krijgen.
Henk Deleu Wesley Mahieu hoopt de rest van zijn mountainbike ook nog terug te krijgen.
Niet een berouwvolle dief, maar een buurtbewoner heeft de gestolen fietsonderdelen van Wesley Mahieu in Ieper terugbracht. “Toch blijft het vreemd dat de dief alleen maar onderdelen gepikt heeft.” 

Het verhaal van de gestolen fietsen in de Schotlandstraat krijgt een nieuwe wending. Nadat eerder al enkele fietsen, of althans onderdelen daarvan, werden gestolen, werd deze week plots het kader van een mountainbike teruggebracht. Slachtoffer Wesley Mahieu dacht dat de dief die had teruggebracht na Wesley een oproep op Facebook had gelanceerd. “Ik had er mee gedreigd camerabeelden aan de politie te bezorgen. Ik dacht dat de dief die oproep had gezien en op zijn stappen was teruggekeerd. Althans toch gedeeltelijk.”

Dat blijkt nu niet te kloppen. “Blijkbaar heeft de dief toch geen berouw gekregen. Een medewerkster van de Hema had mijn fietskader in een verdoken hoekje in de buurt opgemerkt en bracht het fietskader terug.” 

Aan een horecazaak n de buurt hangt een bewakingscamera en de politie gaat die beelden nu bestuderen om de dief te ontmaskeren. “Normaal krijg ik volgende week nieuws van de politie”, besluit Wesley. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.