Meer vrouwen dan mannen bij het Ieperse stadspersoneel

Gemeenteraadslid Veerle Billiau stelt zich vragen rond gendergelijkheid bij het stadspersoneel.
Groen Gemeenteraadslid Veerle Billiau stelt zich vragen rond gendergelijkheid bij het stadspersoneel.
Gemeenteraadslid van Groen Veerle Billiau stelt zich vragen bij de man-vrouwverdeling bij het personeel van de stad. “Heel wat steden hebben een actieplan voor gendergelijkheid, dus ook op lokaal niveau kunnen we voor gendergelijkheid iets betekenen”, vindt ze. Maar de cijfers in Ieper bewijzen dat de stad het allesbehalve slecht doet op dat vlak.

“Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en die dag staat in het teken van de strijdbaarheid en gevoel van solidariteit van en voor vrouwen overal ter wereld”, zegt Veerle Billiau. “De strijd voor gelijke kansen en een gelijke behandeling van vrouwen is er een van elke dag. Onze fractie is overtuigd van een structurele aanpak van ongelijkheden. Er is nog heel wat werk aan de winkel. Ook in de politiek trouwens, in Vlaanderen zijn maar 45 vrouwelijke burgemeesters op 300 burgemeesters.”

Het stadsbestuur is voorstander van gelijke kansen voor iedereen en de cijfers bewijzen dat ook. Bij het Ieperse stadspersoneel zijn de vrouwen namelijk in de meerderheid: 243 vrouwen (53,5 procent) tegenover 211 mannen. De spreiding is relatief evenwichtig bij alle diensten. Al zijn er bij de dienst Welzijn een pak meer vrouwen te zien: 53 tegenover 11 mannen. Bij de technische dienst zijn er 4 vrouwen en 54 mannen en bij de groendienst 3 vrouwen en 39 mannen. “Dat ligt deels door het stereotiepe van de functies, wat niet betekent dat we er geen stappen kunnen zetten. Ook Vlaanderen zet hier sterk op in en probeert meisjes op school al te overtuigen meer technische richtingen te volgen en jongens richtingen in de zachtere sectoren”, klinkt het bij het stadsbestuur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.