Man voor rechter wegens stalking ex-vriendinnen: beklaagde plaatst trackingsysteem op wagen slachtoffers

Henk Deleu
Een man staat voor de rechter in Ieper voor stalking van ex-vriendinnen. De beklaagde plaatste een trackingsysteem op de wagen van twee slachtoffers zodat hij kon zien waar ze zich bevonden. 

K.S. (32) uit Ieper kan blijkbaar het beëindigen van een relatie moeilijk verkroppen. Dat zegt althans de openbare aanklager op de rechtbank van Ieper over de dertiger. De man staat er terecht voor stalking van drie slachtoffers. Met twee daarvan had hij een relatie. Een van de dames was zelfs ooit zijn lerares op school.

Liefdesrelatie 

Meester Patrick Duyck zegt dat zijn cliënte het slachtoffer werd van een hele reeks feiten. “Als een relatie spaak loopt, is het niet de bedoeling om te worden belaagd”, zei de raadsman. “Die man deed dat echter toch. Zo plaatste hij een trackingssysteem op de wagen van mijn cliënte. Die begreep niet hoe hij steeds in haar buurt opdook. Na een bezoek aan de garage, werd echter veel duidelijk.” Ook een tweede slachtoffer onderging hetzelfde lot.

Doordrenkt met liefde

“Het gaat om een verregaand geval van belaging”, zei de openbare aanklager, die een celstraf deels met voorwaarden, een effectieve boete en een contactverbod vordert. Meester Thomas Vandemeulebroucke, die de Ieperling verdedigt, vraagt voor enkele feiten de vrijspraak en plaatst een en ander in zijn context. “Sommige dossiers zijn doordrenkt van bloed, maar in dit geval is alles doordrenkt van liefde. Mijn cliënt was verliefd op de twee vrouwen en dacht dat hij met hen verder zou kunnen doen. Geen van de twee zagen dat echter zitten en ze beëindigden de relatie. Mijn cliënt zijn hart was gebroken. Hij was zodanig gekrenkt  dat hij inderdaad verkeerde dingen deed, maar het gaat niet om een gestoorde gek. We hopen op opschorting van straf met voorwaarden of een werkstraf.” 

Met het derde slachtoffer had K.S. een werkrelatie en die schreef hij een anomie brief. De vrouw raakte na het lezen van de brief verontrust, maar volgens Vandemeulebroucke is een brief schrijven geen strafbaar feit. Vonnis op 17 juli.