Man moet zich voor rechter verantwoorden voor slagen aan vrouw, maar zit bij politie na nieuw incident

Een koppel moet zich voor de rechter van Ieper verantwoorden voor wederzijdse slagen
Henk Deleu Een koppel moet zich voor de rechter van Ieper verantwoorden voor wederzijdse slagen
Je moet het maar doen: op het ogenblik dat je voor de rechter moet verschijnen voor slagen aan je partner, word je ondervraagd door de politie voor nieuwe feiten met diezelfde partner. Daar is M.K. donderdag in geslaagd.

Een koppel, dat nu niet meer samen is, verscheen donderdag voor de rechter in Ieper nadat het enkele keren tot een incident kwam tussen beiden. Het is te zeggen: K.F. (30), de vrouwelijke helft van het paar, verscheen voor de rechter. Haar ex-partner M.K. moest verstek laten omdat de politie hem meegenomen had naar het commissariaat. M.K. was eerder op de dag gaan aanbellen bij de vrouw, waarbij het opnieuw uit de hand liep en K.F. de politie moest bellen. 

Ook op 12 augustus 2019 waren er klappen gevallen, maar toen had de vrouw zich blijkbaar ook niet onbetuigd gelaten. “Ik heb mij alleen maar verdedigd”, vertelde de vrouw, die zwanger is., op de rechtbank. “Ik kan me niet bevrijden uit die relatie, het is moeilijk om er vanaf te raken”, aldus de vrouw, die de vrijspraak vraagt. 

De openbare aanklager, die voor K.F. een voorwaardelijke straf vordert, merkte op dat het niet alleen gaat om interfamiliaal geweld, maar ook om het gebruik van cocaïne, wat vermoedelijk aan de basis ligt van het geweld tussen de twee. “Ik heb dat maar een keer genomen”, verklaarde de beklaagde.  

Voor M.K. eist de aanklager een effectieve celstraf, ook omdat hij al eerder voor gelijkaardige feiten werd veroordeeld. Vonnis op 4 augustus.