Man gewond na alweer zware klap langs de Kemmelseweg

De bomen langs de Kemmelseweg krijgen het flink te verduren bij al de ongevallen die op de fraai aangelegde weg gebeuren.
Hans Verbeke De bomen langs de Kemmelseweg krijgen het flink te verduren bij al de ongevallen die op de fraai aangelegde weg gebeuren.
De bomen langs de Kemmelseweg in Voormezele bijven het zwaar te verduren krijgen. Vrijdagnamiddag gebeurde daar opnieuw een zwaar ongeval. Een auto raakte er van de weg af en sloeg te pletter tegen een boom. De bestuurder raakte lichtgewond.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur, toen een automobilist die in de richting van Ieper reed rechtdoor reed op een plek waar de rijbaan uiterst licht een knikje naar links maakt, een paar honderd meter voorbij het kruispunt met de Vierstraat. De Lancia Ypsilon botste rechts tegen een boom, in de groenstrook tussen rijweg en fietspad. Door de klap tolde de wagen en plofte hij met de achterzijde tegen de volgende boom in de rij. Die knakte af. De kleine Lancia belandde op z’n zij. De brandweer moest flink wat knipwerk doen om de bestuurder uit het wrak te kunnen halen. De man, Willy S. (68) uit Ieper, was bij bewustzijn, maar lichtgewond. Hij werd naar het Jan Ypermanziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was de Kemmelseweg plaatselijk een tijdlang afgesloten.

Nadat de brandweer het dak van de wagen had losgeknipt, kon de bestuurder uit het wrak worden gehaald.
Hans Verbeke Nadat de brandweer het dak van de wagen had losgeknipt, kon de bestuurder uit het wrak worden gehaald.

Kwalijke reputatie

Veertien dagen geleden, op donderdag 16 januari, gebeurde een gelijkaardig zwaar ongeval langs de Kemmelseweg. Ter hoogte van Elzenwalle raakte toen een vrachtwagen van Bofrost van de weg af. Het voertuig ramde enkele bomen en ging over de kop. De chauffeur raakte zwaargewond. En in het verleden gebeurden langs de fraai aangelegde weg, die uitnodigt om snelheid te maken, ook al vele tientallen ongevallen. Het maakt dat de Kemmelseweg bij politie en hulpdiensten een kwalijke reputatie heeft.

De Lancia Ypsilon belandde op z'n zij, na de botsing tegen de twee bomen.
Hans Verbeke De Lancia Ypsilon belandde op z'n zij, na de botsing tegen de twee bomen.
De bomen langs de Kemmelseweg krijgen het flink te verduren, bij al de ongevallen die langs de fraai aangelegde weg gebeuren.
Hans Verbeke De bomen langs de Kemmelseweg krijgen het flink te verduren, bij al de ongevallen die langs de fraai aangelegde weg gebeuren.
Nadat het slachtoffer was weggebracht naar het ziekenhuis, zetten de brandweerlui zijn gehavende wagen weer op de vier wielen.
Hans Verbeke Nadat het slachtoffer was weggebracht naar het ziekenhuis, zetten de brandweerlui zijn gehavende wagen weer op de vier wielen.
De bomen langs de Kemmelseweg krijgen het flink te verduren, bij al de ongevallen die langs de fraai aangelegde weg gebeuren.
Hans Verbeke De bomen langs de Kemmelseweg krijgen het flink te verduren, bij al de ongevallen die langs de fraai aangelegde weg gebeuren.