Lionsclub Ieper-Poperinge viert zijn zestigste verjaardag

De Lionsclub blaast 60 kaarsjes uit.
Eric Flamand De Lionsclub blaast 60 kaarsjes uit.
De Lionsclub Ieper-Poperinge bestaat 60 jaar en dat werd gevierd. “De spirit van de clubleden, die zich vrijwillig en belangeloos inzetten voor deze projecten, wordt gedragen door het internationale motto van Lions Club: ‘we serve’.”

“In september 1959 werd de club opgericht door wijlen Robert van den Boogaerde en enkele vrienden. Initieel gestart met vijftien leden telt de club vandaag 46 leden”, zegt Jan Hermans. “In die zestig jaar zette de Ieperse vereniging zich met veel overgave in voor de kansarmen en zorgbehoevenden in de regio.” 

In 2009 ontving Lionsclub Ieper-Poperinge een legaat van twee Ieperse zussen, Lucienne en Jacqueline Deryckere. “Hun wens was dat de club deze schenking zou gebruiken voor de minderbedeelden in het Ieperse. Met hulp van andere donoren kocht de club een pand in Het Perron, doopte het ‘Huis Deryckere’ en stelde het gratis ter beschikking van sociale verenigingen. In het Huis wordt een wekelijkse voedselbedeling georganiseerd voor tweehonderd hulpbehoevende gezinnen”, weet Hermans. “Daarnaast steunt de vereniging heel wat lokale en internationale projecten. De nodige fondsen komen er dankzij de inzet van de leden. Zij organiseren hiervoor verschillende evenementen, zoals een zomerse ‘canard koerse’ of een ontspannende oldtimerrit. In december is er in Het Perron een optreden van de groep ‘Scala & Kolacny brothers’, een event georganiseerd in samenwerking met serviceclub Zonta uit Ieper.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.