Leerlingen verkopen koffie en gebak voor boeren in Guatemala

Ouders konden koffie en fruitsap kopen met een sneetje gebak.
Christophe Maertens Ouders konden koffie en fruitsap kopen met een sneetje gebak.
De Sint-Jozefschool in Ieper heeft vrijdag een KoffieStop georganiseerd ten voordele van het project Holy Guacamole, voor de kleine boeren in Guatemala.

“De kinderen van het zesde leerjaar sloegen aan het bakken om ouders bij hun aankomst aan school een sneetje gebak aan te bieden”, zegt directeur Lieven Calis van de Sint-Jozefschool in Ieper. “Naast gebak verkochten de leerlingen ook koffie en fruitsap voor het project.” 

Holy Guacamole is het project van Broederlijk Delen dat kleine boeren in Guatemala steunt. Volgens Broederlijk Delen is in dat land geen tekort aan vruchtbare grond, alleen is die extreem ongelijk verdeeld. “De meeste boeren hebben zelfs geen grond om groeten en fruit te telen”, weet Broederlijk Delen. 

De kinderen van het zesde leerjaar hielden een KoffieStop ten voordeelde van  de kleine boeren in Guatemala.
Sint-Jozefschool De kinderen van het zesde leerjaar hielden een KoffieStop ten voordeelde van de kleine boeren in Guatemala.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.