Laatste dag Kerstmagie afgelast, na plots overlijden volksfiguur Frans Barroo (68)

Frans Barroo (tweede van links) zoals veel mensen hem kennen, onlosmakelijk verbonden met café Sint-Joris, dat nu al een tijd gerund wordt door zijn dochter Inne en haar partner.
Dieter Dujardin Frans Barroo (tweede van links) zoals veel mensen hem kennen, onlosmakelijk verbonden met café Sint-Joris, dat nu al een tijd gerund wordt door zijn dochter Inne en haar partner.
De Ieperse deelgemeente Vlamertinge rouwt om Frans Barroo (68). De voormalige cafébaas overleed maandagvoormiddag onverwacht in het kasteelpark van Vlamertinge. Hij stierf een natuurlijke dood. De laatste dag Kerstmagie, in en rond het kasteel, wordt afgelast.

Een passant trof maandagvoormiddag in het kasteelpark het levenloze lichaam aan van Frans Barroo. De hulpdiensten repten zich nog ter plaatse, maar reanimatie mocht niet meer baten. Frans Barroo overleed ter plaatse. Het parket stuurde een wetsdokter ter plaatse. Die kwam tot de vaststelling dat de 68-jarige man een natuurlijke dood stierf.

Kerstmagie afgelast

Historalia, de overkoepelende organisatie die deze maand in zes kastelen in Vlaanderen (waaronder dat van Vlamertinge) een kersttheaterwandeling organiseert, besliste vrij snel om de voorstellingen van maandag te schrappen. “We nemen onze beslissing uit respect voor de overledene”, klinkt het bij de organisatie. “We hebben intussen alle mensen die tickets hebben gekocht, verwittigd via telefoon en/of mail. Iedereen krijgt vanzelfsprekend de tickets ook terugbetaald.

Bekend figuur

Frans Barroo is in Vlamertinge, maar ook daarbuiten een gekend figuur. Vele jaren lang baatte hij vlak bij de kerk het populaire café Sint-Joris uit, dat sinds maart 2008 gerund wordt door zijn dochter Inne. De volksfiguur was actief in het verenigingsleven in de Ieperse deelgemeente en schreef ook dertig jaar lang artikels voor Het Wekelijks Nieuws. Frans Barroo was gehuwd met Vera Deschildre. Het koppel heeft ook een zoon, Ben. De afscheidsplechtigheid vindt plaats nu zaterdag om 11 uur in de kerk van Vlamertinge.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • WALTER BOUCKAERT

    Veel sterkte aan de familie en vrienden. Frans, we zullen je missen ! Walther Bouckaert

  • Sigfried Masschelein

    Onze Innige Deelneming bij het plotse overlijden van Frans. Veel Sterkte aan Heel de Familie.