Kost miswijn doet wenkbrauwen fronsen: van 116 euro in 2016 naar 1.500 in 2018

Gemeenteraadslid Philip Bolle (sp.a) vroeg zich op de gemeenteraad af of de deken van Ieper een wijnkelder gaat aanleggen. Uit de budgetten van de kerkfabrieken blijkt immers dat er voor volgend jaar 1.500 euro wordt voorzien voor miswijn bij de kerkfabriek Sint-Maarten en Sint-Niklaas.

Oppositieraadslid Philip Bolle merkte het hoge bedrag voor de wijn op en wierp dat op tafel.


"Bij de exploitatieuitgaven lees ik dat er in 2016 voor de aankoop van miswijn 116 euro werd uitgegeven", klinkt het. "Voor 2017 staat er 800 euro gebudgetteerd en voor 2018 stijgt het tot 1.500 euro. Ik vraag mij af of de deken wil investeren een wijnkelder? Of drinkt hij nu Chateauneuf du Pape? Je koopt immers al een leuk wijntje voor 6 euro per fles en 1.500 euro voor miswijn, dat zijn dan 250 flessen."


Schepen Dieter Deltour gaf een woordje uitleg bij het vreemde bedrag. "In het budget voor volgend jaar staat nu inderdaad 1.500 euro voor de wijn, maar het gaat niet om een verhoging, maar om een verschuiving", reageert hij. "Er is voor de wijn meer ingeschreven, terwijl er voor een andere post minder werd ingeschreven. Het gaat om een begrotingstechnische zaak."


De schepen wijst erop dat geld dat niet wordt uitgegeven, terugvloeit naar de stad. (CMW)