Katelijne Vanbeselaere (Radio 2) vindt nieuwe uitdaging bij stad Ieper

Katelijne Vanbeselaere.
Foto Eric Flamand Katelijne Vanbeselaere.
Ieperlinge Katelijne Vanbeselaere heeft na 20 jaar bij VRT afscheid genomen van haar job bij Radio 2 West-Vlaanderen. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan en versterkt voortaan de communicatiedienst van de stad Ieper. "Iets totaal nieuws, maar wel heel boeiend", klinkt het bij Vanbeselaere.

De kenmerkende warme radiostem van Katelijne Vanbeselaere zal gemist worden bij Radio 2 en ook voor haar was het een moeilijk afscheid. "Ik heb mijn job altijd graag gedaan en ben er met pijn in het hart vertrokken", legt Katelijne (46) uit. "Maar het is ook een job die heel veel van je vraagt. Je moet erg flexibel zijn en dat is niet altijd evident met een gezin. Zeker niet als je weet dat ook mijn man als journalist werkt bij VRT. De ochtenddiensten, die al om 4.30 uur beginnen, vielen me vaak ook wat zwaarder nu ik iets ouder word." Dat alles deed haar nadenken over een mogelijk carrièreswitch. "Ik ben net begonnen aan een nieuwe uitdaging, op de communicatiedienst van de stad Ieper. Een job die op vlak van tijd een grote verbetering zal zijn, zeker als je weet dat ik op amper een kilometer van mijn werkplek woon", lacht ze.


"Makkelijk wordt het niet, ik krijg heel veel nieuwe informatie te verwerken. Maar het is een nieuwe uitdaging waar ik met plezier mijn tanden inzet." (DBEW/BLI)