JOC gebruikt omgebouwde bus als uitvalbasis voor zomerbar

De gasten van het Ieperse JOC in hun partybus.
Henk Deleu De gasten van het Ieperse JOC in hun partybus.
Jeugdhuis JOC Ieper organiseert deze maand drie woensdagen een zomerbar in het Hamiltonpark op de vestingen in Ieper. “Een omgebouwde bus zal dienen als uitvalsbasis.”

Een echte zomerbar vind je deze zomer niet in Ieper. De medewerkers en vrijwilligers van het Jongeren Ontmoetingscentrum (JOC) vinden dat wel spijtig en stampten daarom zelf iets uit de grond. “Het initiatief voor deze zomerbar komt inderdaad van onze medewerkers”, beaamt verantwoordelijke Ward Schoutteten. “Aan het JOC is er niet echt plaats om buiten iets te doen. De vrijwilligers vonden het wel spijtig dat ze na het werk niets konden drinken op een terrasje en zo is het idee voor een zomerbar gegroeid.”

Als uitvalsbasis gebruikt het JOC een omgebouwde bus. “De bus is van de jeugdraad en we gaan die nu speciaal voor de zomerbar wat aankleden. Voor het evenement van 14 augustus gaan we er enkele losse ijskasten in plaatsen, maar het is uiteindelijk wel de bedoeling dat er vast meubilair in komt. Maar dat zal pas voor later zijn. We hebben de bus wel al een nieuw kleurtje geven. Na de zomerbars kunnen wij en de jeugdraad de bus nog voor andere doeleinden gebruiken. Deze drie woensdagen zijn een soort van proefproject.”

JOC Ieper zet drie woensdagen een zomerbar op poten.
Stad Ieper JOC Ieper zet drie woensdagen een zomerbar op poten.

Openluchtfilm

Op woensdag 14 augustus bouwt het JOC vanaf 16 uur een Mexicaans feestje aan de Evenementenweide in de Oudstrijderslaan. “De zomerse deuntjes komen van Morocho Loco, ElLoco en Groundctrl & Vers. Er zijn taco’s door Manuel Kartel en wie vier Desperados koopt, krijgt er een gratis”, vertelt Schoutteten. “Op 21 augustus spelen we een film op onze zomerbar. Het publiek mag de film kiezen via een poll op de Facebookpagina van JOC Ieper. De openluchtfilmvertoning start bij valavond met de nodige popcorn. Mensen brengen best hun kussen en een dekentje mee.”

De laatste zomerbar opent op 28 augustus, maar voor die datum staat het programma nog niet vast. “Bij regenweer halen we de zon in huis en gaan de activiteiten door in het café van JOC Ieper. In ieder geval is het de bedoeling dat het gezellig wordt”, besluit Ward. Meer info via de Facebookpagina van het JOC Ieper.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.