Jan Yperman Ziekenhuis schenkt computers aan scholen uit de regio

Een delegatie van het Jan Yperman Ziekenhuis  - derde van links IT-manager Mario Keersse, derde van rechts bedrijfskundig directeur Pieter Declerck en naast hem rechts IT-medewerker Alistair Taylor en anesthesist dr. Luc Verbanck -  samen met vertegenwoordigers van scholen uit de regio.
Jan Yperman Ziekenhuis Een delegatie van het Jan Yperman Ziekenhuis - derde van links IT-manager Mario Keersse, derde van rechts bedrijfskundig directeur Pieter Declerck en naast hem rechts IT-medewerker Alistair Taylor en anesthesist dr. Luc Verbanck - samen met vertegenwoordigers van scholen uit de regio.
Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper heeft nieuwe computers gekocht en heeft de oude aan scholen in de buurt geschonken. “We zijn Jan Yperman heel dankbaar voor de gift.”

Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper heeft dit jaar de volledige IT-infrastructuur vernieuwd. “Honderden computers - zowel desktops als laptops, schermen en printers – werden vervangen door nieuwe”, zegt IT-manager Mario Keersse. De toestellen die niet langer gebruikt worden, werden per type en leeftijd gesorteerd. “Dat leverde een indrukwekkende stapel op. Omdat we duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel dragen, hebben we besloten de jongste en dus krachtigste toestellen aan lagere en middelbare scholen uit de regio te schenken”, legt bedrijfskundig directeur Pieter Declerck uit. “Die gingen daar graag op in. Ondertussen kwamen scholen langs uit Ieper, Poperinge, Diksmuide, Mesen en Alveringem.” Uit alle computers hebben de IT’ers eerst de harde schijf verwijderd, zodat de computers geen patiëntengegevens meer bevatten.

Directeur Mireille Vanallemeersch van de vrije basisschool Sint-Jan tussen de computers die het Jan Yperman Ziekenhuis wegschenkt.
Jan Yperman Ziekenhuis Directeur Mireille Vanallemeersch van de vrije basisschool Sint-Jan tussen de computers die het Jan Yperman Ziekenhuis wegschenkt.

Leerplan media

Directeur Mireille Vanallemeersch van vrije basisschool Sint-Jan, op een boogscheut van het Jan Yperman Ziekenhuis, laadde desktops, laptops, schermen en printers in voor haar school. “We zijn een kleine school die het met beperkte middelen moet zien te redden”, zegt ze. “Nieuwe computers wegen zwaar op ons budget, maar toch zijn ze onmisbaar. In elke klas hebben we computers waarop de kinderen dagelijks mogen werken. Ze krijgen er oefeningen voor taal en rekenen. We hebben leerlingen die omwille van hun motoriek met digitale handboeken op de computer werken. Wie thuis geen pc heeft, kan de computertaken op school doen. Zo raken ze niet achterop. Leerlingen die snel leerstof oppikken, kunnen zich op de computer verdiepen in bepaalde onderwerpen. We zijn onze buren van Jan Yperman erg dankbaar voor de gift.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Verbrugge

    Zijn er echt nog kinderen die thuis geen PC ter beschikking hebben? Voor een habbekrats heb je een laptop die ruimschoots voldoet. Ik heb hier al vaak op afgedankte laptops een nieuwe versie van Windows 7 opgezet voor mensen die het geld er niet voor over hadden. De laptop is daarmee als nieuw. Windows 10 gaat niet want is te duur in aankoop. Alle Microsoft software die ze niet meer verkopen kan je voor 10€ op de kop tikken zonder iets onwettelijks te doen. Mooi gebaar van Jan Yperman.