Italiaans record meest aantal paramotors in de lucht opgedragen aan verongelukte Lydia Jaecques: “We waren met 93 in de lucht, Lydia vloog symbolisch met ons mee”

92 piloten braken het Italiaans record van het meest aantal paramotors tegelijk in de lucht.
Vittorazi 92 piloten braken het Italiaans record van het meest aantal paramotors tegelijk in de lucht.
Aymard Demeyere en 91 andere piloten zijn erin geslaagd het nationaal Italiaans record van meest aantal paramotors tegelijk in de lucht te verbreken. Een emotioneel moment, want het record wordt opgedragen aan en op naam gezet van zijn partner Lydia Jaecques uit Vlamertinge, die in juli om het leven kwam toen haar paramotor crashte. “We waren met 93 in de lucht, Lydia vloog symbolisch met ons mee.”

Lydia Jaecques was een van de beste vrouwelijke paramotorpiloten ter wereld en genoot dan ook heel wat aanzien binnen die wereld. Ze vloog al jaren onder de vleugels van paramotorsportfederatie PMSA en leerde er ook haar vriend Aymard kennen. Tot op 24 juli het noodlot toesloeg en ze met haar paramotor in Diksmuide neerstortte. Het ongeval was mogelijk te wijten aan een hersenbloeding. Vrienden en familie hielden een paar weken geleden nog een emotionele herdenking voor de vrouw tijdens een internationaal paramotortreffen in Staden, maar nu hebben haar vriend en 91 andere piloten een nog mooier eerbetoon gebracht door een Italiaans record te breken en dat op haar naam te zetten.

Lydia was een voorbeeld voor iedereen en de perfecte vrouw voor mij. Een echte engel

Aymard Demeyere
Vriend Aymard mocht het record officialiseren. Op een grote foto van Lydia kon iedereen boodschappen voor haar nalaten.
RV Vriend Aymard mocht het record officialiseren. Op een grote foto van Lydia kon iedereen boodschappen voor haar nalaten.

Hartjes en L-symbool

“Lydia was meter van een Vittorazi Atom 80-motor en dat zou ons normaal van 30 augustus tot en met 1 september naar de Vitorazzi Day in Italië brengen”, zegt Aymard. “Het ongeval heeft dat verhinderd, maar ik ben toch naar die afspraak gegaan in een poging mee het Italiaans record van meest aantal paramotors in de lucht te verbreken. Dat stond daarvoor op 70 mensen. De weersomstandigheden op het Fly Fermo-vliegveld van Marche waren perfect en we zijn er dan ook in geslaagd het record te breken. De vlucht was speciaal. De piloten stonden via Whatsapp met elkaar in contact en stuurden constant hartjes naar elkaar of vormden als ode aan Lydia een ‘L’ met hun hand . Uiteindelijk waren we met 92 piloten tegelijk in de lucht, maar de deurwaarder was het er mee akkoord dat we er 92 + 1 van gemaakt hebben, want Lydia vloog symbolisch met ons mee. Het record zal ook op postuum op naam van Lydia komen te staan en dat betekent veel voor mij.”

92 piloten braken het Italiaans record van het meest aantal paramotors tegelijk in de lucht.
Vittorazi 92 piloten braken het Italiaans record van het meest aantal paramotors tegelijk in de lucht.

Het record komt straks in de boeken bij de World Air Sports Federation. “Bij de officiële bekendmaking stond ook een grote foto van Lydia waarop alle deelnemers een boodschap voor haar konden achterlaten”, gaat Aymard verder. “Lydia is niet zomaar iemand die na een paar weken mag vergeten worden. Je hoort dit misschien wel vaker, maar Lydia was een echt voorbeeld voor iedereen en de perfecte vrouw voor mij. Een echte engel.”

Lydia Jaecques.
Hans Verbeke Lydia Jaecques.
Het record van het meest aantal paramotors tegelijk in de lucht wordt opgedragen aan de verongelukte Lydia Jaecques.
RV Het record van het meest aantal paramotors tegelijk in de lucht wordt opgedragen aan de verongelukte Lydia Jaecques.
92 piloten braken het Italiaans record van het meest aantal paramotors tegelijk in de lucht.
Vittorazi 92 piloten braken het Italiaans record van het meest aantal paramotors tegelijk in de lucht.
Vriend Aymard mocht het record te officialiseren. Op een grote foto van Lydia kon iedereen boodschappen voor haar nalaten.
RV Vriend Aymard mocht het record te officialiseren. Op een grote foto van Lydia kon iedereen boodschappen voor haar nalaten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.