Ieperse toegankelijkheidsraad heeft nieuw bestuur: “We denken zelfs aan toegankelijkheid voor vrouwen met hoge hakken”

De Ieperse Stedelijke Adviesraad Toegankelijkheid (ISAT) heeft een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter: Kathleen Bevernage (voorzitter) ,  Marvin Odent (secretaris), Liesbeth Gheldof (communicatie), Jef Verschoore, Steve Boussemaere en Phillippe Dequidt. Hier op de foto met ander leden van de raad.
RV De Ieperse Stedelijke Adviesraad Toegankelijkheid (ISAT) heeft een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter: Kathleen Bevernage (voorzitter) , Marvin Odent (secretaris), Liesbeth Gheldof (communicatie), Jef Verschoore, Steve Boussemaere en Phillippe Dequidt. Hier op de foto met ander leden van de raad.
De Ieperse Stedelijke Adviesraad Toegankelijkheid (ISAT), die in september 2019 werd opgericht, heeft een nieuw bestuur verkozen. Kathleen Bevernage komt als voorzitter aan het hoofd van de raad. “We willen de drempel verlagen tussen mensen met toegankelijkheidsproblemen en het stadsbestuur.”

“De toegankelijkheidsraad bestaat uit dertig leden met en zonder beperking, waarvan er dertien een vereniging vertegenwoordigen”, zegt voorzitter Kathleen Bevernage. “We willen de brug zijn tussen mensen met toegankelijkheidsproblemen en het stadsbestuur. Het is niet de bedoeling dat we een klaagmuur worden, maar wel dat we creatief meedenken aan oplossingen rond toegankelijkheid. En dan hebben we het niet alleen over rolstoelgebruikers of blinde en dove mensen, maar ook mensen die moeite hebben om teksten te begrijpen, mensen die beperkt zijn door financiële problemen, mensen met kinderwagens of boodschappentrolleys, mensen die moeten laden of lossen, anderstaligen tot zelfs vrouwen met hoge hakken. We geven advies aan handelaars die hun zaak willen aanpassen of helpen mensen op weg die een G-sportclub willen starten”, legt de voorzitter uit. “We willen meteen betrokken worden als de stad bouwwerken of wegenwerken uitvoert, zodat we als ervaringsdeskundigen advies kunnen geven.”

Kathleen Bevernage is tevreden over de samenwerking met de stad. “Er is voor het eerst een schepen voor Toegankelijkheid. De stad Ieper heeft ook al verschillende zaken gerealiseerd, zoals een nieuwe toegangslift achteraan het Vleeshuis bijvoorbeeld. Ook komen er twee extra parkeerplaatsen voor mensen met een beperking aan de achterzijde van Het Perron. Daarnaast zorgt de stad voor een doventolk bij onze vergaderingen, maar ook bij bepaalde evenementen.”