Ieperse ontmoetingscentra openen opnieuw, CC Het Perron blijft nog dicht

Het Perron blijft nog dicht, maar de  ontmoetingscentra van Ieper openen wel opnieuw de deuren.
Christophe Maertens Het Perron blijft nog dicht, maar de ontmoetingscentra van Ieper openen wel opnieuw de deuren.
Op woensdag 1 juli kunnen de ontmoetingscentra in Ieper na meer dan drie maanden heropenen. Wel moet er rekening gehouden worden met een reeks preventieve maatregelen om het coronavirus geen kans te geven.

In een ontmoetingscentrum organiseren verschillende verenigingen heel wat activiteiten. Dat zal vanaf 1 juli opnieuw kunnen, maar het stadsbestuur benadrukt dat het voor de gebruikers van de centra belangrijk is zich goed te informeren over de richtlijnen die verbonden zijn aan het soort activiteit. De stad hoopt dat iedere vereniging zijn zin voor verantwoordelijkheid zal opnemen en deze richtlijnen nauwgezet zal volgen. 

De maatregelen kunnen in de toekomst nog wijzigen. Elke wijziging zal gecommuniceerd worden via de zaalverantwoordelijken en de verschillende kanalen van cultuurcentrum Het Perron. Mensen die vragen hebben over hun activiteit kunnen contact opnemen met de zaalverantwoordelijke van zijn of haar ontmoetingscentrum of met de verantwoordelijke van de ontmoetingscentra in Ieper via 057/ 23.94.80 of zalen.ccieper@ieper.be. 

Voorlopig blijft het CC Het Perron nog gesloten, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om een spoedige en veilige opening te kunnen verwezenlijken.