Ieperse Kunstkring Richten brengt ‘De Ronde van Vlaanderen’ in Heilig Hartziekenhuis

Ieperse Kunstkring Richten,  zittend: Rozemie Delplace, Karin Vandenabeele, Heidi Deramoudt; staand: Dirk Clement.
Kunstkring Richten Ieperse Kunstkring Richten, zittend: Rozemie Delplace, Karin Vandenabeele, Heidi Deramoudt; staand: Dirk Clement.
Kunstkring Richten speelt vier voorstellingen van ‘De Ronde van Vlaanderen’, een stuk over drie generaties vrouwen op een kruispunt in hun leven. De voorstelling vindt plaats in het Heilig Hartziekenhuis.

“Het toneelstuk brengt het verhaal van een oma, moeder en dochter”, zegt Dirk Clement van Kunstkring Richten. “Oma moet opgenomen worden in een rusthuis. Moeder, die jarenlang instond voor de zorg, kijkt ernaar uit om eindelijk een nieuw leven te beginnen en ook dochterlief hoopt nu haar vleugels te kunnen uitslaan. Uiteraard zorgt de nakende verhuis van oma voor de nodige spanningen in de familie, maar er blijkt nog veel meer aan de hand te zijn.” Het verhaal is geschreven door Walter van den Broeck. “Het is een verhaal over eenzaamheid, onmacht, onbeantwoorde liefde, maar ook over hoop en geloof in de toekomst.”

De acteurs zijn Dirk Clement, Rozemie Delplace, Heidi Deramoudt en Karin Vandenabeele. Walter De Groote is de regisseur van dienst. De Ieperse Kunstkring Richten speelt deze keer in het auditorium van de psychiatrische instelling Heilig Hart langs de Poperingseweg. Er zijn vier vertoningen: dinsdag 26, donderdag 28, vrijdag 29 en zondag 31 maart. Alle vertoningen beginnen om 20.15 uur, behalve die op zondag. Dat is een matineevoorstelling die om 11 uur start. Voor meer info en tickets: www.toneelrichten.be en 057/23.94.80.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.