Ieper veegt de goten: “We houden van een propere stad”

Alle goten langs openbaar domein worden schoongeveegd.
Stad Ieper Alle goten langs openbaar domein worden schoongeveegd.
De Ieperse groendienst veegt deze maand met speciale machines de straatgoten. 

De groendienst plant een veegronde van de goten in Ieper en de deelgemeenten. “Zo proberen we de goten van de stad proper en onkruidvrij te houden. Dit past dan ook in het pesticidenvrij beheer van ons openbaar domein”, zegt schepen Ives Goudeseune. “Om de veegronde goed te laten verlopen, vragen we aan alle Ieperlingen om de parkeerverboden te respecteren, anders kan de veegmachine zijn werk niet doen.”

Regenwater 

Volgens de politiewet is elke bewoner verantwoordelijk voor het schoonhouden van de stoep en goot aan zijn eigen woning. Daarom veegt de groendienst alleen straatgoten, parkeerzones en randen van pleinen die langs openbaar domein liggen. “De veegmachine neemt zo veel mogelijk onkruid weg. Daarnaast wordt alle vuil uit de goten verwijderd. Daardoor kan het regenwater makkelijker wegstromen en kan nieuwe onkruid zich moeilijker vestigen omdat het geen grond heeft om in te groeien”, besluit Goudeseune.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.