Ieper dooft monumentverlichting voor Earth Hour

Zaterdag wordt het pikdonker op de Grote Markt van Ieper tijdens Earth Hour.
Henk Deleu Zaterdag wordt het pikdonker op de Grote Markt van Ieper tijdens Earth Hour.
In het kader van Earth Hour dooft Ieper nu zaterdagavond de monumentverlichting. 

“De stad Ieper werkt graag mee aan Earth Hour en dooft de monumentverlichting. Vanaf 20.30 uur zullen opnieuw meer dan een miljard mensen wereldwijd symbolisch de lichten doven. Een krachtig signaal waarmee WWF wil aantonen dat mensen wel degelijk een verschil kunnen maken in de strijd tegen de klimaatverandering door samen te werken”, zegt Hein Lapauw, deskundige duurzaamheid van de stad.

De symbolische actie Earth Hour wil aandacht vragen voor de problematiek rond de klimaatverandering. Vorig jaar nam bijna elk land ter wereld deel. Bijna achttienduizend monumenten en bekende gebouwen schakelden hun verlichting uit. Iedereen kan deelnemen door het licht een uur uit te doen, op 30 maart van 20.30 uur tot 21.30 uur. De stad Ieper neemt deel door op die avond de monumentverlichting te doven op de Grote Markt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.