Ieper daagt inwoners uit meer te sporten

Enkele Ieperse sporters zetten hun schouders onder de sociale mediacampagne.
Henk Deleu Enkele Ieperse sporters zetten hun schouders onder de sociale mediacampagne.
Via sociale media daagt de stad Ieper zijn bewoners uit om aan sport te doen. Niet alleen doet de stad voor de derde keer mee met de campagne #sportersbelevenmeer, ook wordt #IeperChallenge gelanceerd. Daarbij kunnen deelnemers een prijs winnen nadat ze bepaalde parcours wandelen, lopen of fietsen. 

“Tijdens de maand mei lanceren we wekelijks verschillende loop-, wandel- en fietsparcours op sociale media”, zegt sportfunctionaris Tom Nelissen. “Door deze route af te leggen en te registreren via de STRAVA-app worden de sporters die hieraan deelnemen opgenomen in een klassement. Aan de hand daarvan kunnen ze een sportbuff of nekwarmer winnen. Om de #IeperChallenge parcours te kennen, hou je het beste de Facebookpagina’s Sport Ieper en de stad Ieper in de gaten. De challenges zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor de recreatieve sportieveling.” Het eerste parcours dat werd onthuld, is Dikkebusvijver.

Hoe kan je nu deelnemen aan de #IeperChallenge. “Wel, download de Strava-app op je telefoon of connecteer je smart-watch met de Strava-app”, legt Tom uit. “Loop, wandel of fiets de #IeperChallenge-parcours en laad je training op in Strava.” De deelnemers maken eind augustus via een loting kans op een gratis sportbuff of nekwarmer.

Foto’s delen

Een andere manier om prijzen te winnen, is het delen van sportexploten via de sociale media. “Mensen die bijvoorbeeld een prachtige zonsondergang hebben gespot tijdens het lopen of een ploeg die kampioen is geworden, kunnen die momenten delen”, klinkt het. “Je kan dat doen met de hashtag #sportersbelevenmeer en de tag @stadieper op de stedelijke Facebookpagina, Instagram Stad Ieper of Twitter Stad Ieper. De mooiste foto’s, die eind augustus worden uitgeloot, krijgen een #sportersbelevenmeerbuff. De leukste foto’s worden door de communicatiedienst en de sportdienst beloond met een Ieperse cadeaubon ter waarde van 25 euro in de loop van de maanden mei, juni, juli en augustus. Er is een heuse hoofdprijs: een arrangement Bike and Breakfast in Ieper.”

Bekende sporters

De acties krijgen de steun van enkele bekende en minderbekende Ieperse sporters: basketster Emma Meesseman, Iepers sportman van het jaar Kenneth Tancré, sportvrouw van het jaar Leen Corneillie, Bart Callens, Steve Noyelle, Wesley Butstraen, rolstoelsporter Marvin Odent en de loopclubs de Lokomotiefrunners en de Stresskikkers. Die gaan helpen om de Ieperse hastags en tags bekender te maken bij het publiek. “Het moet niet altijd competitie zijn, op het gemak sporten met je vrienden kan ook heel leuk zijn. Ook daarom geef ik mijn steun aan deze campagne”, zegt BMX-kampioen Kenneth Tancré. Ook Marvin Odent geeft de campagne graag een duwtje in de rug. “Voor rolstoelgebruikers kan sport heel belangrijk zijn en met dit initiatief kunnen we die mensen tot sporten aanzetten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.