Ieper al volop in rallysfeer, veel publiek op shakedown Boezinge

de Grote Markt in Ieper staat al aardig vol in afwachting van de start van de rally.
Christophe Maertens de Grote Markt in Ieper staat al aardig vol in afwachting van de start van de rally.
De Kattenstad is al volledig ondergedompeld in de rallysfeer. Woensdagavond was er heel wat volk op shakedown in Boezinge. Ondertussen raakt de Grote Markt volgestouwd met tenten, kraampjes en wagens.

Woensdagavond werd in Boezinge de Rally van Ieper op gang geschoten met de shakedown Historic. “Het parcours van de shakedown werd volledig hertekend”, aldus de organisatoren. “Dit jaar kregen de klassiekers het gezelschap van een attractie van formaat. Het publiek was massaal op post om onze WK-vedetten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul aan te moedigen. Zij kwamen voor de eerste keer in actie met hun Hyundai i20 Coupé WRC op de vernieuwde shakedown. Paul Lietaer maakte van de gelegenheid gebruik om de Ford Escort Cosworth de nodige kilometers te doen malen.”

Donderdag om 20.15 uur staat de shakedown in de Nieuwkerke op het programma. “Er staan al meteen grote belangen op het spel. Na twee verkenningspassages wordt vanaf 19.30 uur gestreden voor de beste tijd op deze Qualifying Stage. Elk van de tenoren krijgt een kans om een toptijd te rijden. Het klassement van de avond bepaald de startorde van de Renties Ypres Rally vrijdagavond. De 15 snelste rijders mogen die avond op het podium in Ieper hun startpositie kiezen.” Ondertussen wordt op de Grote Markt van Ieper de laatste details afgewerkt voor de start. “Dit jaar keert het podium van Ypres Historic Rally terug naar de Grote Markt. De vereniging van beide podia zal ervoor zorgen dat er continu rallywagens te zien zijn op de Grote Markt”, zegt voorzitter Alain Penasse.

Dit jaar kunnen de toeschouwers de rallywagens live volgen op hun smartphone. “Track & Trace is al jarenlang een essentieel instrument voor de wedstrijdleiding om te waken over de veiligheid en een correct wedstrijdverloop”, klinkt het. “In real time worden de rallywagens gevolgd op grote schermen door de wedstrijdleiding. Zodra een wagen stilstaat, krijgt de leiding een signaal en kan er eventueel worden ingegrepen. Dit seizoen is de Track & Trace door alle toeschouwers te raadplegen. Met een unieke barcode op je e-ticket kan je inloggen op de website www.ypresrally.com en alle bewegingen van de rallywagens live volgen op je smartphone of computer.”

Er zullen tijdens de rally voortdurend racewagens te zien zijn op de Grote Markt.
Christophe Maertens Er zullen tijdens de rally voortdurend racewagens te zien zijn op de Grote Markt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.