Huis van het Kind wil ouders helpen met opvoedingsproblemen

Ouders die met een opvoedingsvraag zitten, kunnen in Ieper terecht bij het Huis van het Kind. Het initiatief blijkt onvoldoende bekend en daarom werd een mooi programma uitgewerkt voor de Week van de Opvoeding.


"Het Huis van het Kind is geen fysiek huis, maar een vereniging van organisaties in de regio die ouders wil helpen en ondersteunen", aldus coördinator Charlotte Caron. "We willen mensen vooral helpen met opvoedingsvragen: rond slaap, huilen, eten, zindelijkheid en gedragsstoornissen. Bovendien kunnen ouders het zelf ook eens moeilijk hebben, financieel of emotioneel."


Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen de OCMW's van verschillende gemeenten en steden in de regio, maar ook met onder meer Osio (Ouders Steunen in Opvoeden) en Kind & Gezin. "Wij proberen door te verwijzen naar de juiste instantie. De mensen in onze landelijke omgeving verplaatsen zich niet gemakkelijk naar de hulpverlening, maar iedereen met vragen is welkom bij ons."


Om zich wat bekend te maken, werkte het Huis van het Kind een mooi programma uit voor de Week van de opvoeding. Zo is er op 14 mei een gezinsvriendelijke wandeling in Langemark-Poelkapelle. Daarnaast is er een speelstraat aan LDC 't Hofland in Ieper (10 mei) en een speelstraat aan de bib in Ieper (17 mei). Nog in de bib is er een snoezelruimte, voorlezen en babymassage. Wie een vraag heeft over opvoeding kan een mailtje sturen naar huisvanhetkind@ieper.be (CMW)