Hier duik je feestelijk het nieuwe jaar in

Om de overgang van oud naar nieuw feestelijk in te zetten, vinden er in onze regio tal van fuiven en galabals plaats. We brengen een overzicht van de grootste evenementen.

Ieper

Kasteel de Plaisance, vlakbij Bellewaerde Park langs de Meenseweg, is het decor van het Oudejaarsgala van Ieper. Het bal begint om 23.30 uur. In de grote zaal draaien dj Unlimited en dj Harne. In de exclusieve loungebar speelt dj Ward. Avondkledij is gewenst. Tickets kosten veertig euro, alle wijnen, bieren en frisdranken à volonté tot 5 uur inbegrepen. Er zijn ook gratis ontbijtkoeken en koffie tijdens het ontbijt op de afterparty in De Vage Belofte.


Jeugdhuis JOC in de Fochlaan organiseert vanaf 22.30 uur een oudejaarsfuif. De toegang is gratis voor wie in het bezit is van een lidkaart (2,50 euro). Zonder lidkaart kost een ticket 5 euro, drankje inbegrepen. Brengen je swingend naar het nieuwe jaar: T.Mastis (22.30 uur-0.30 uur), dj VDM (tot 2.30 uur), Beardwax (tot 4 uur) en Deaf Generation (tot 6 uur).


In Charlie Brown's op de Vismarkt is er een party, die inmiddels is uitverkocht.


Bij sfeercafé Paljas op de Kiekenmarkt draait dj M. Le Blanc de hele nacht de tofste partymuziek. Om 7 uur zijn er gratis koffiekoeken.

Poperinge

In jeugdcentrum De Kouter in de Komstraat is er vanaf 22 uur Radio Ano Novo. Tickets kosten 30 euro. Het gaat om een organisatie van de vzw Radio Sanseveria.

Wervik/Geluwe

Jeugdhuis De Jukte op de Sint Denijsplaats in Geluwe viert vanaf 22 uur de overgang van oud naar nieuw. De line-up bestaat uit dj Fienylicious (22-23 uur), Simon Loncke (tot 1 uur), dj Rolls Roy (tot 2.30 uur), Greg & The Fox (tot 4 uur) en Robberto & Vossax (tot 5 uur). De toegang is gratis. Om middernacht is er vuurwerk.


In Gasthof 't Kapittel in de Ooievaarsstraat in Wervik is er vanaf 23 uur een party, met voor iedereen een gratis glas champagne. Er draaien drie dj's.


Jeugdhuis De Bierpompe in de Nieuwstraat gaat open om 23.30 uur: net op tijd om af te tellen naar 2016 en erin te vliegen. (DBEW)