Heraanplanting gemaaid geboortebos op 23 november

In juli werd een stukje van het geboortebos per ongeluk gemaaid.
Henk Deleu In juli werd een stukje van het geboortebos per ongeluk gemaaid.
In juli werd een deel van het geboortebos langs het Hamiltonpark per ongeluk gemaaid. Op 23 november vindt de heraanplanting plaats.

Op 2 maart plantten 76 Ieperse gezinnen elk tien jonge boompjes en struiken aan in het nieuwe Hamiltonpark, op de plaats van het vroegere Groenpark. Deze aanplanting kaderde in het project van de geboortebomen, dat al twintig jaar in nauwe samenwerking met de Ieperse Gezinsbond wordt uitgevoerd. De aanplanting van het nieuwe geboortebosje gebeurde in twee zones, aan weerszijden van het evenementenplein binnen het Hamiltonpark. In juli werd tijdens een maaibeurt van het zestig are grote grasplein ongeveer twintig vierkante meter geboortebos gemaaid.

Op de gemeenteraad vroeg gemeenteraadslid Nancy Six of de heraanplanting er nu komt. “Toen we de situatie hebben vastgesteld hebben we meteen actie ondernomen”, zegt schepen Valentijn Despeghel (sp.a). “We hebben een brief gestuurd naar alle ouders die hadden meegewerkt om uit te leggen wat er gebeurd was. We hebben de ouders meteen uitgenodigd om in het najaar mee te werken aan de heraanplanting van het geboortebosje. Veertien gezinnen waren bereid mee te werken. De heraanplanting zal plaatsvinden op zaterdag 23 november om 10 uur.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.