Gratis ondergronds parkeren tijdens verkeersvrije Menenstraat

Komend weekend wordt de Menenstraat opnieuw verkeersvrij gemaakt voor shoppers en wandelaars.
LBR Komend weekend wordt de Menenstraat opnieuw verkeersvrij gemaakt voor shoppers en wandelaars.
In Ieper wordt komend weekend de Menenstraat in de namiddag opnieuw verkeersvrij gemaakt. Je kunt gratis parkeren op de speelplaats van het college en in de ondergrondse parking onder het Novotel.

“Het verkeersvrij maken van de straat betekent dat doorgaand verkeer zaterdag 4 en zondag 5 mei tussen 14 en 20 uur niet toegelaten is. De Menenstraat is dan exclusief voorbehouden voor wandelaars en shoppers”, zegt burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). “Bij de lancering van het proefproject vorige maand hebben we een samenwerking opgezet met het college in de Bollingstraat. De speelplaats wordt op zaterdagnamiddag tussen 13.45 en 18.30 uur een gratis parkeerplaats voor winkelaars.”

Nieuw is dat bezoekers dit weekend ook gratis kunnen parkeren in de ondergrondse parking Menenpoort onder het Novotel. Inrijden doe je via het Gezelleplein. “Voorwaarde is wel dat je iets koopt bij een van de handelaars in de verkeersvrije Menenstraat”, verduidelijkt schepen van Economie Diego Desmadryl (Open Ieper). “Bij het inrijden van de parking neem je een parkeerticket die je bij een aankoop in de Menenstraat kunt omruilen voor een gratis uitrijticket.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.