Giftige blauwalgen in Dikkebusvijver: opnieuw waterrecreatieverbod

Het is niet de eerste keer dat de vijver wordt getroffen door blauwalgen.
Lisa Bacelle Het is niet de eerste keer dat de vijver wordt getroffen door blauwalgen.
In Dikkebusvijver in Ieper zijn opnieuw giftige blauwalgen aangetroffen. Burgemeester Emmily Talpe heeft daarom een waterrecreatieverbod uitgevaardigd.  

De beslissing van de burgemeester werd genomen na advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid en recente waarnemingen van de Vlaamse Milieumaatschappij van een duidelijke bloei van cyanobacteriën. “Gezien de risico’s wordt opnieuw een tijdelijk recreatieverbod uitgevaardigd. Mensen en dieren komen beter niet in contact met de giftige algen: zwemmen en watersporten zijn dus verboden”, zegt de burgemeester. “We zullen de situatie opvolgen en controleren regelmatig het water. Gezien de huidige weersomstandigheden verwachten we de komende dagen geen verandering. Er worden infoborden rond de vijver geplaatst.” De vijver werd vorige winter nog uitgebaggerd in de hoop dat de blauwalgen zouden wegblijven, maar dat heeft dus niet mogen baten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.