Geen zon en dus ook geen volk op eerste terrasjes op Grote Markt

Geen volk op de eerste terrassen in Ieper, wegens gebrek aan zon.
Henk Deleu Geen volk op de eerste terrassen in Ieper, wegens gebrek aan zon.
Sinds vandaag 12 uur mogen horeca-uitbaters in Ieper een terras plaatsen voor hun zaak. Dat is een een maand eerder dan vorig jaar. Maar omdat er geen zon was, bleven ook de klanten weg.

Het Ieperse stadsbestuur is een plan aan het uitwerken om gevelterrassen permanent toe te laten. Het reglement werd wel al aangepast zodat horecazaken vanaf vandaag een terras mogen buiten plaatsen. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Cafébazen en restauranthouders mogen tien tafels en veertig stoelen voor hun zaak installeren. Voetgangers mogen niet gehinderd worden en ’s avonds moet alles weer naar binnen. Vandaag werden al enkele terrassen buiten geplaatst, onder andere aan brasserie Petrus, maar jammer genoeg bleef de zon afwezig en dus ook de terrasjesgangers.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.