Geboortes in Bellewaerde: een bizonkalf en drie doodshoofdaapjes

Mama Iphedea begon na de geboorte haar jong onmiddellijk schoon te likken.
Bellewaerde Mama Iphedea begon na de geboorte haar jong onmiddellijk schoon te likken.
In Bellewaerde is vorige week vrijdag een Europese bizon geboren en bij de doodshoofdapen werden drie mannetjes geboren. 

Het zijn blijkbaar vruchtbare tijden in het park Bellewaerde. Zo kwam er afgelopen vrijdag een bizonjong ter wereld. Het gaat om een vrouwelijke Europese bizonkalf van mama Iphedea en papa Balder. “Het kleintje stelt het goed. De mama begon na de geboorte meteen het kalfje schoon te likken. Het stond al snel recht en begon melk te drinken”, aldus Tina Taillieu van Bellewaerde.

Sinds 2012 neemt Bellewaerde deel aan een kweekprogramma voor bizons. De bizon, het grootste zoogdier van Europa, komt al sinds WO II niet meer in de natuur voor. Ze werden opnieuw in de natuur geïntroduceerd, eerst in Polen en later in andere delen van Oost-Europa. Een paar maanden geleden werd Ipolite, een in 2015 in Bellewaerde geboren Europese bizon, uitgezet in het Shahdag National Park in het noorden van Azerbeidjan. Er werden eerder al andere bizons uit Bellewaerde losgelaten in de natuur. Dankzij kweekprogramma’s zijn er opnieuw 4.400 bizons in vrijheid te vinden.

In het Bellewaerdepark werd niet alleen een bizon geboren, ook drie doodshoofdaapjes zagen het levenslicht. “De drie doodshoofdaapjes zijn geboren in de afgelopen twee weken. Maandag deed de dierenarts een medische check-up en daarbij kon het geslacht worden vastgesteld”, aldus Tina Taillieu. Het gaat om drie mannetjes.

Op maandag 15 juli werd ook een Rothschildgiraf geboren in het park. “Het babygirafje stelt het ondertussen nog steeds goed”, klinkt het. “Sinds een week kan het de Savanne ontdekken en kunnen de bezoekers het girafje zien.”

Moeder en kalfje stellen het goed.
Bellewaerde Moeder en kalfje stellen het goed.
In het park werden drie doodshoofdaapjes geboren.
Bellewaerde In het park werden drie doodshoofdaapjes geboren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.