Fotograaf Pieter Clicteur stelt tentoon in Heilig Hart

Pieter Clicteur in Oostende.
Benny Proot Pieter Clicteur in Oostende.
In het Heilig Hartziekenhuis in Ieper loopt vanaf 23 januari een tentoonstelling met werk van beroepsfotograaf Pieter Clicteur. 

KIOZ, wat staat voor Kunst In en Om het Ziekenhuis, is een werkgroep die in het ziekenhuis kunsttentoonstellingen organiseert en de gangen helpt opsmukken. De groep wil patiënten, personeelsleden en bezoekers in contact brengen met verrassende kunstenaars en hun werk.

Vanaf 23 januari is er werk te zien van beroepsfotograaf Pieter Clicteur. In 2015 bracht de man een boek uit met 61 onderwaterportretten van bekende Vlamingen, ter promotie van orgaandonatie. Een jaar later publiceerde de fotograaf zijn tweede boek, waarmee hij zelfmoord in Vlaanderen wil helpen voorkomen. Daarbij fotografeerde hij personen in twee emoties. 

De tentoonstelling ‘Heart & Soul’ van Pieter Cliteur loopt van 23 januari tot begin augustus in het onthaal van het ziekenhuis. Op weekdagen tussen 14 en 18.30 uur, op weekend- en feestdagen van 10 tot 18.30 uur. De vernissage vindt op 23 januari plaats om 19 uur in het auditorium van het ziekenhuis. Wim Opbrouck, die trouwens zelf onderwerp uitmaakt van een van de foto’s, zorgt voor muziek. Inschrijven voor de vernissage is verplicht. Meer info op www.pzheilighart.be.