Firma's in de kijker met stripverhaal

26 ONDERNEMINGEN UIT KATTENSTAD NAAR BEDRIJVENDAG

De strip werd voorgesteld in het bijzijn van de deelnemende bedrijven.
Repro Eric Flamand De strip werd voorgesteld in het bijzijn van de deelnemende bedrijven.
De Ieperse bedrijven die woensdag en donderdag naar de bedrijvendagen in Kortrijk trekken, stellen zich op een originele manier voor, namelijk met een stripverhaal. "Het is eens iets anders dan een gewoon foldertje", klinkt het.

Op woensdag 6 en donderdag 7 december vinden in de Kortrijkse Expo de bedrijvencontactdagen plaats. Die zijn ondertussen aan de 16de editie toe. De contactdagen bieden een platform aan voor firma's uit onder meer de industrie, de klein- en groothandel, de transport en de bouw- en dienstensector. In totaal zijn ruim 600 bedrijven terug te vinden op het netwerkevent. "Daarvan zijn er maar liefst 26 Ieperse bedrijven die zich groeperen in een gezamenlijke stand, het zogenaamde Ieperplein", aldus Iepers schepen van Economie Katrien Desomer (CD&V). "Het is al voor de vierde keer dat wij het plein op poten zetten. Op het plein kan bij een hapje en een drankje worden genetwerkt met relaties en businessdates. Het project wordt door de stad Ieper gedragen en de coördinatie ervan is in handen van de dienst lokale economie. De kracht van de formule is dat zowel Ieper als ondernemende stad als de individuele deelnemer wordt gepromoot."

Ieper stript

Om een beetje op te vallen tussen alle andere stands, werd er dit jaar iets speciaals gedaan. "We hebben gekozen voor een wegwijzer in de vorm van een stripverhaal", klinkt het. "We vroegen David Felizarda Real, in het dagelijks leven medewerker in het Ieperse Cultuurcentrum, om de strip te tekenen. In het verhaal worden de 26 deelnemende bedrijven aan de contactdagen op een leuke manier in beeld gebracht. 'Ieper stript' is een fijn boekje geworden en het is eens wat anders dan het traditionele foldertje."


De 'bewoners' van het Ieperplein zijn: D-Sign Studio, DP Promotions, V&V Engineering, Dewilde Engineering & Alsef Automation, Solar-Tec, DLV, Bouwonderneming Desodt, Color by Cherchye, Garwig, Degels Metal, Ariane Hotel, Monserez Ieper, Eldis, Robyn Verzekeringen, Kantoor Huyge, CCV, Footsteps, Minne Sport, Bellingua, In2red, Eeckhout Security, Leroy Breweries, AC Processing, Romantix, Bureau E-Norm en Le Plat Pays.

Opening

Op woensdag 13.30 uur vindt de officiële opening plaats van het Ieperplein door burgemeester Jan Durnez (CD&V) en schepen Desomer. Op donderdag vanaf 18 uur is er Happy Hour. Het Ieperplein en de 26 deelnemers is te vinden in hal 4, stand 400 in Kortrijk Xpo langs de Doorniksesteenweg in Kortrijk. Op de bedrijvencontactdagen worden zo'n 15.000 bezoekers verwacht.