Engelse, Duitse, Franse en Belgische jeugdploegen opnieuw van de partij op Christmas Truce Tournament

Ook meisjes geven het beste van zichzelf op het Christmas Truce  Tournament .
Eric Flamand Ook meisjes geven het beste van zichzelf op het Christmas Truce Tournament .
Voetbalclub KVK Westhoek en de Premier League Academy organiseren op 7 en 8 december een nieuwe editie van het jeugdvoetbaltornooi Christmas Truce Tournament.

De vredesbestanden van kerstmis 1914 tijdens WO I vormen het uitgangspunt van het Christmas Truce Tournament. “Dat maakt het voetbaltornooi uniek”, vindt Geert Glorie van KVK Westhoek. “Naast het sportieve komt het educatief aspect ook aan bod. In 2018 stond de Slag van Passendale centraal, dit jaar bestuderen we ‘de Spaanse griep’. De Engelse deelnemers maakten daarover een werk en de jongens uit Middlesbrough en Watford brengen het resultaat op vrijdag 6 december naar voor. Voor de deelnemende teams staat een educatieve rondrit in de frontstreek gepland en ze zullen ook de Last Post bijwonen.”

Club Brugge en Anderlecht 

Op sportief vlak ziet de affiche er goed uit. “Uit Engeland zijn Manchester City, Crystal Palace, Stoke City en Burnley geselecteerd op basis van hun resultaten in de kwalificaties”, zegt de jeugdverantwoordelijke. “Middlesbrough en Watford werden beloond met deelname aan het tornooi op basis van de kwaliteit van hun educatief werk. Club Brugge en Anderlecht zijn ook van de partij. FC Köln en Hertha Berlijn vertegenwoordigen Duitsland en Olympique Marseille en Paris St. Germain houden de Franse eer hoog.” 

Het voetbaltornooi wordt gespeeld op zaterdag 7 december vanaf 9 uur. De finale vindt plaats op zondag 8 december om 12 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.