Elektrische auto brandt uit

Elektrische auto uitgebrand
Alexander Haezebrouck Elektrische auto uitgebrand
Een geparkeerde elektrische auto is vrijdagnamiddag omstreeks 17 uur volledig uitgebrand. De auto stond achteraan een woning toen plots vuur uitbrak. “We hadden het vuur snel onder controle, maar omdat het een elektrische auto is, moeten we het een uur lang monitoren”, vertelt Kristof Louagie van de hulpverleningszone Westhoek. 

De brandweer kon het vuur meteen blussen met water en schuim maar kon niet verhinderen dat de witte Mercedes op elektriciteit volledig uitbrandde. “We gaan nu nog een uur lang met een sensor meten of de temperatuur van de batterij daalt”, vertelt Kristof Louagie van de hulpverleningszone Westhoek. “Stel dat dat niet gebeurt, dan kunnen we niet anders dan de wagen onder te dompelen in een container met water.” Niemand raakte gewond bij de autobrand. 

Elektrische auto uitgebrand
Alexander Haezebrouck Elektrische auto uitgebrand1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Toni van belle

    Typisch..."electrische auto" niet "electrische Mercedes" want als een Tesla uitbrandt dan gebruik men onmiddellijk "Tesla" duh.... Tja er moet altijd een zwart schaap zijn eh....