Eerste Ieperse pop-upbar komt op eilandje

OOK NIEUWE ZOMERBAR IN KATTENSTAD

Op het eilandje in Ieper opent Nicolas vanaf 12 januari een pop-upwinterbar.
Foto's Flamand Op het eilandje in Ieper opent Nicolas vanaf 12 januari een pop-upwinterbar.
De uitbater van het Ieperse danscafé Charlie Brown zet zijn schouders onder de eerste Ieperse pop-upbar die zal te vinden zijn op het eilandje. Nicolas Alleman huurt van 12 januari tot half februari de horecazaak Pacific Eiland van uitbater Robert Van Eygen. Bovendien heeft Alleman ook plannen voor een nieuwe pop-upzomerbar in navolging van Le Jardin in Langemark. "Maar het wordt wel iets helemaal anders", klinkt het.

Nicolas Alleman, die samen met zijn vriendin Stefanie Minsart het café Charlie Brown in Ieper uitbaat, was afgelopen zomer medeorganisator van de pop-upbar Le Jardin in Langemark. De man zit niet stil en gaat nu ook een winterse pop-upbar openhouden. Die komt er op het eilandje in Ieper, waar Nicolas de zaak Pacific Eiland ter beschikking krijgt van uitbater Robert Van Eygen.

Nicolas Alleman wordt de uitbater van Pacific Eiland.
Eric Flamand Nicolas Alleman wordt de uitbater van Pacific Eiland.

Eigen kaart

"De horecazaak zal openblijven, maar er komt een eigen kaart", aldus Nicolas. "Die zal worden aangevuld met 'streetfood' van een bedrijf uit Roeselare. Er komt ook een streekbierencafé, wat een beetje hetzelfde effect moet creëren als de kerstmarkt. Voor mijn vriendin en ik was het belangrijk om de pop-upbar op het eilandje te kunnen openen, want het is de mooiste plek in Ieper. Maar het is niet de bedoeling om er hele mensenmassa's toe te laten. De toegang wordt beperkt tot 700 bezoekers. Om te eten kunnen de mensen reserveren en er zal een tent zijn met dj's. Wel willen we overlast absoluut vermijden. Daarom gaan medewerkers de parking op het nabijgelegen Esplanadeplein in de gaten houden."


Ondertussen liggen bij Nicolas ook de plannen klaar voor een nieuwe zomer pop-upbar. "Een tweede Le Jardin zoals in Langemark komt er niet meer, want ik ga niet twee keer met hetzelfde uitpakken", klinkt het. "Mensen worden dat gewoon en het zou nooit meer hetzelfde effect hebben als de eerste keer. We willen dan ook een heel nieuws concept brengen." Het is volgens de man wel de bedoeling dat de nieuwe zomerbar in de omgeving van Ieper komt.


"Aanvankelijk werd er een plek langs de Noorderring vooropgesteld, maar dat blijkt niet haalbaar", klinkt het. "Er is daar immers in de buurt een militaire begraafplaats te vinden en ik wil het risico niet nemen dat er daar iets gebeurt. Wel zijn we op zoek naar een plek waar er een stuk bos is. Het is de bedoeling dat de bezoekers voor het bos hun wagen kunnen parkeren om dan tussen de bomen te wandelen om tot bij de pop-upbar te geraken. We hopen in de omgeving van Ieper zo'n plek te vinden."