Ecologische barista biedt treinreizigers kopje koffie aan

Stephen Quintens van Slowwings verkoopt sinds kort koffie, thee en chocomelk aan het station in Ieper.
Henk Deleu Stephen Quintens van Slowwings verkoopt sinds kort koffie, thee en chocomelk aan het station in Ieper.
Treinreizigers hebben het al opgemerkt, sinds kort kun je op het plein voor het station in Ieper een kopje koffie of thee kopen aan de bakfiets van Stephen Quintens (46). 

Stephen was vroeger opvoeder, maar gooide een tijdje geleden zijn carrière over een andere boeg. “Ik wou iets anders doen, maar een gewone administratieve job zag ik niet zitten. Daarom schoolde ik mij bij tot barista (een barista legt zich toe op het bereiden van koffie, espresso en cappuccino, nvdr) en biersommelier. Omdat barista toch iets meer metier vraagt, ging ik daarvoor. En ik fiets graag, dus de combinatie met een bakfiets lag voor de hand.” 

Duurzaam

De koffiemaker, die onder de noemer Slowwings zijn producten aan de man brengt, wil vooral ecologisch werken. “Ik kocht eerst cacao dat met het zeilschip Tres Hombres vanuit de Caraïben naar Amsterdam wordt gebracht. Later kocht ik ook mijn koffie aan via dat schip, dat geen druppel fossiele brandstof gebruikt.” Maar Stephen werkt ook op andere vlakken duurzaam. “Mijn triporteur bestaat hoofdzakelijk uit gerecupereerd materiaal. Honderd procent ecologisch werken, lukt nog niet, maar ik doe mijn best”, zegt Quintens. 

Toeristen

Stephen is al langer op de zaterdagse markt in Ieper te vinden, maar sinds kort staat zijn triporteur op het plein voor het station. “Het was even wennen voor de reizigers om hun koffie buiten te kopen, maar nu begint het toch goed te lopen. Ik merk dat vooral toeristen even bij mij halt houden.” 

De barista zal zeker een jaar op zijn plaats blijven staan. “Daarna ga ik evalueren en zien we wel.” Stephen Quintens opent zijn koffiebar van dinsdag tot en met vrijdag. In het weekend is Slowwings ook op andere plaatsen te vinden. Quintens komt naar feestjes en babyborrels. Meer info op www.facebook.com/slowwings
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.