Drinkwaterproductie Dikkebusvijver komt in gedrang

Het is niet de eerste keer dat  het peil van Dikkebusvijver uitzonderlijk laag staat, ook in 2017 was dat het geval.
Eric Flamand Het is niet de eerste keer dat het peil van Dikkebusvijver uitzonderlijk laag staat, ook in 2017 was dat het geval.
Watermaatschappij de Watergroep vreest de drinkwaterproductie in de Dikkebusvijver stop te moeten zetten. De reden is het waterpeil dat steeds blijft zakken. “De drinkwatervoorziening komt echter niet in gevaar.”

De aanhoudende droogte zorgt ervoor dat het waterpeil van de Dikkebusvijver blijft dalen. Als het peil nog 20 centimeter zakt dan zal De Watergroep de drinkwaterproductie moeten stilleggen. Dat zou het geval kunnen zijn binnen de twee tot drie weken. De vijver is goed voor vijf procent van het drinkwater in onze provincie. “De drinkwatervoorziening komt echter niet in gevaar”, zegt Raissa Verstrynge, woordvoeder van de Watergroep. “Als het niet meer lukt in de Dikkebusvijver dan wijken we uit naar het reservoir in Geluveld. Daar is er nog voldoende water.” Normaal haalt De Watergroep dagelijks 1.800 tot 3.500 kubieke meter water uit de vijver, dat daarop wordt gezuiverd en behandeld. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.