Dierenasiel Ieper vzw krijgt financiële ondersteuning

Vlaams Dierenminister Ben Weyts geeft elk erkend dierenasiel een financiële impuls van 3.000 euro.
Henk Deleu Vlaams Dierenminister Ben Weyts geeft elk erkend dierenasiel een financiële impuls van 3.000 euro.
Vlaams minister Ben Weyts geeft het dierenasiel in Ieper een financiële ondersteuning van drieduizend euro. “De asielen verdienen dit financiële duwtje in de rug al lang. Dankzij de belangeloze inzet van alle medewerkers worden elk jaar talloze dierenlevens gered of beter gemaakt.”

Het is de eerste keer dat de Vlaamse overheid financiële steun geeft aan dierenasielen. Alle erkende asielen krijgen het geld zodra ze gebruik maken van het beheerprogramma Animal Shelter en dieren ter adoptie aanbieden op www.adopteereendier.be. Zo kunnen asielen vlotter werken en kunnen meer Vlamingen de weg vinden naar het asiel. “We slaan twee vliegen in één klap”, zegt minister Weyts. “We geven dierenasielen een financieel steuntje in de rug en we zorgen ervoor dat alle asieldieren uit heel Vlaanderen samenkomen op één website.”

De asielen draaien meestal op vrijwilligers. Toen Ben Weyts aantrad als eerste Vlaamse Dierenminister wou hij hen graag ondersteunen. Zo kwam er in de vorige regeerperiode een gratis opleiding op maat van asielmedewerkers. Sinds Vlaanderen bevoegd is, verachtvoudigde het totale budget voor Dierenwelzijn. “Met deze financiële ondersteuning wordt het ook voor de Vlaamse dierenasielen een welverdiende warme week”, besluit Weyts.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.