Diefstal terwijl café bomvol zit

In de nacht van zaterdag op zondag hebben dieven toegeslagen in de privéwoning van Nicolas Alleman en zijn partner, pal boven hun danscafé Charlie Brown in Ieper. "En dat terwijl onze zaak nokvol zat", aldus de uitbater.

"Een van onze medewerkers heeft zondagochtend de diefstal opgemerkt toen hij op straat documenten en de handtas van mijn partner vond", aldus slachtoffer Nicolas Alleman. "Die mannen moeten de trap in het café hebben genomen om in ons appartement te geraken. Op dat moment zat het café nokvol en was het dus heel druk, te druk om iets te hebben gemerkt."


Op het moment van de feiten was er zes man aan het werk in de zaak. "Die gasten hebben spullen die ze niet hebben meegenomen gewoon in de wc-pot gegooid. Wel pikten ze naast de handtas ook een jas van een werknemer mee. Op camerabeelden is te zien dat ze rond 4.20 uur het pand verlaten. Vreemd is dat ze onze rijbewijzen meenamen, naast een som geld."


Nicolas hoopt dat de daders nog in de kraag worden gevat, met hulp van camerabeelden die ook in de straat en aan de KBC Bank werden genomen. (CMW)