Dertiger kweekte cannabis om pijn te verlichten

Photo News
T.M. (38) uit Ieper en zijn partner S.L. staan voor de rechter omdat er in hun huis enkele cannabisplanten werden aangetroffen. M. zegt dat hij de softdrugs kweekte voor medicinaal gebruik. 

Bij een huiszoeking werd bij de beklaagden in Ieper op de zolder een kast met twee cannabisplanten aangetroffen. Het parket vond geen aanwijzingen dat het koppel ook drugs verkocht, dus moesten de beklaagden zich alleen verantwoorden voor de kweek van cannabis. Ze riskeren een boete. T.M. zegt de cannabis te hebben gebruikt als pijnstiller. De man heeft naar eigen zeggen veel deugd van de softdrugs, veel meer dan van de zware medicatie die hij anders moet nemen. “Ik kweekte het zelf om het niet te moeten kopen op straat”, vertelt hij. “Ik ben ten rade gegaan bij mijn dokter en een professor. Ik weet dat het in België een moeilijk debat is rond het gebruik van cannabis voor geneeskundige doeleinden.”

“Zelfs als het wordt toegelaten, mag je het daarom nog niet zelf kweken”, reageerde de rechter. Vonnis op 23 juli.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • bernard deplacie

    Alle zeg... toch iets voor het parket.

  • Mathieu Wattenij

    Voor eigen gebruik.. ik zie het probleem niet.

Video