Dertiger die cannabis kweekte om pijn te verlichten, krijgt boete met uitstel

De rechter  in Ieper gaf een man een lichte boete met uitstel voor het kweken van cannabis.  De man zegt de cannabis te kweken voor medicinaal gebruik.
Henk Deleu De rechter in Ieper gaf een man een lichte boete met uitstel voor het kweken van cannabis. De man zegt de cannabis te kweken voor medicinaal gebruik.
De 38-jarige T.M. uit Ieper en zijn partner S.L. kregen van de Ieperse rechter een geldboete van 120 euro met uitstel voor het kweken van cannabis. T.M. zei dat hij de softdrugs kweekte voor medicinaal gebruik. De rechter vond dat de beklaagde dat niet voldoende kon aantonen om vrijgesproken te worden.  

Het koppel moest zich voor de rechter verantwoorden voor het kweken van cannabis. Bij de huiszoeking werd bij de beklaagden in Ieper op de zolder een kast met twee cannabisplanten aangetroffen. Van verkoop van drugs werden, volgens het parket, geen aanwijzingen gevonden. De beklaagden moesten zich dus enkel verantwoorden voor bezit en telen van cannabis. T.M. zegt de cannabis te hebben gebruikt als pijnstiller. De man heeft naar eigen zeggen heel veel deugd van de softdrugs, veel meer dan van de zware medicatie die hij anders moet nemen. “Ik kweekte het zelf om het niet te moeten kopen op straat”, klonk het. “Ik ben te rade gegaan bij mijn dokter en een professor. Ik weet dat het in België een moeilijk debat is rond het gebruik van cannabis voor geneeskundige doeleinden”, aldus de man.

“Indien het wordt toegelaten, dan nog mag je het niet kweken in een eigen tent. Op die manier kan het niet”, reageerde de rechter. Ze sprak de man niet vrij omdat hij geen attest van een arts kon neerleggen waaruit zou moeten blijken dat het gebruiken van de softdrugs als pijnstiller te verantwoorden was. Ook de vrouw kon niet worden vrijgesproken, omdat zij wel degelijk op de hoogte was van het telen van cannabis. Beiden kregen een geldboete van 120 euro met uitstel. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.