De ‘kip van de Palingbeek’ overleeft storm Ciara niet

De kip die het oerei van het kunstwerk 'Coming World Remember Me' op De Palingbeek in de gaten hield, overleefde storm Ciara niet.
RV/Deleu De kip die het oerei van het kunstwerk 'Coming World Remember Me' op De Palingbeek in de gaten hield, overleefde storm Ciara niet.
De kip die het oerei van het kunstwerk ‘Coming World Remember Me’ op De Palingbeek in de gaten hield, is niet meer. De 2,5 meter hoge kip overleefde storm Ciara niet. 

Net naast provinciaal domein De Palingbeek in Zillebeke dook na de onthulling van het permanente deel van kunstwerk CWRM een 2,5 meter grote kip op. De kip leek uit te kijken op het oerei dat deel uitmaakte van het kunstwerk van Koen Vanmechelen. De vogel bestond uit kippengaas, papier-maché en lijm en was duidelijk niet bestand tegen de felle kracht van storm Ciara. “We vinden het spijtig dat onze kip zo aan haar einde is gekomen”, zeggen Hugh Shipman en Marlies Boink, makers van de kip. “We kregen heel wat reacties op de kip, ook enkele negatieve. Het was echter niet onze bedoeling om het kunstwerk belachelijk te maken, de kip was gewoon bedoeld als mooie aanvulling. Ook nu de kip haar fatale vlucht heeft gemaakt, krijgen we veel grappige reacties. Of we een andere kip zullen maken? Dat denk ik niet. Het zou niet meer hetzelfde zijn.” 

De 'kip van de Palingbeek' is niet meer.
RV De 'kip van de Palingbeek' is niet meer.
De kip in betere tijden.
Henk Deleu De kip in betere tijden.