Dakwerkers redden kat Chanel na drie dagen uit afvalcontainer

Chanel kwam wat vuil van onder het puin, maar blaakt alweer van gezondheid.
RV Chanel kwam wat vuil van onder het puin, maar blaakt alweer van gezondheid.
Tessa Denys uit Ieper dacht dat haar kat Chanel al drie dagen niet meer naar huis kwam na te zijn gevlucht voor het lawaai veroorzaakt door dakwerken. De 4-jaar oude kattin zat echter al die tijd klem in een container met afval. “Met hulp van de dakwerkers kon Chanel worden gered.” 

“Deze week zijn we begonnen aan het vernieuwen van het plat dak van onze woning”, zegt Tessa. “Daarbij wordt nogal wat lawaai geproduceerd en mijn moeder dacht dat onze kat Chanel daardoor al drie dagen niet meer naar huis was gekomen. We wisten niet waar ze was.” Woensdag hoorde Tessa dan plots gemiauw. “Ik ben overal beginnen zoeken: in het tuinhuis en de garage. Voor onze deur staat een container met afval van de werken en daarop ben ik opgeklommen om Chanel te zoeken. De poes was echter nergens te bespeuren.” Tessa ging woensdagavond met een onaangenaam gevoel slapen. “Vanmorgen (donderdag, nvdr) zijn mijn moeder en ik dan opnieuw beginnen zoeken”, aldus Tessa. “Het geluid bleek dan toch uit de container te komen, maar dan helemaal van onderaan.” Samen met dakwerkers Andy en Niels Caesteker van ‘Passie voor renovatie’ begon Tessa alles uit de container te halen. “We moesten alles verleggen en tenslotte kwam er zelfs een schijfmachine aan te pas. We zijn uren met man en macht bezig geweest, tot we plots een wit kopje zagen. Met een koevoet konden we het diertje bevrijden.”

Chanel zag er wat zwart uit, maar ze bleek kerngezond. “Ondertussen is ze alweer aan het eten en speelt ze opnieuw met haar maatje Balou. Ik ben heel blij en ik ben de twee dakwerkers echt dankbaar voor hun hulp bij de reddingsactie.”

De redders dienden een slijpschijf te gebruiken om bij het beestje te geraken.
RV De redders dienden een slijpschijf te gebruiken om bij het beestje te geraken.
Chanel zat klem onder een berg puin.
RV Chanel zat klem onder een berg puin.
Chanel is weer proper en bij haar speelmaatje.
RV Chanel is weer proper en bij haar speelmaatje.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Angie Brise

  Pol Dekeyser Fantastisch mensen !! Dikke merci voor Chanel, chance dat de golflengte nog werkte ! Lol

 • Eva Munet

  Heel lief van die mannen!

 • Gerd Peeters

  Wat een geluk voor die poes, ze zal dan wel niet meer naar chanel geroken hebben. Leuk dat er ook nog eens goed nieuws is, wij hebben ook twee poezen.

 • Franc saas

  da's leuk om te lezen , ben dan ook een poezen / katten liefhebber .

 • Marianne Van den Lemmer

  Een welgemeende proficiat voor deze lieve dakwerkers!!!