Corneelkring Brielen speelt ‘De Fietsendief’

Sarojini Derycke, Annelore Coffyn en Wendy Thibaut, met achteraan Filip Deheegher.
Corneelkring Brielen Sarojini Derycke, Annelore Coffyn en Wendy Thibaut, met achteraan Filip Deheegher.
Corneelkring Brielen brengt als tweede productie van dit theaterseizoen ‘De Fietsendief’. Het stuk is van Bart Van Nuffelen in een regie van Piet Lesage.

In het theaterstuk zijn er vier rollen. Sofie is een jonge integratieambtenaar. Marc is tegen zijn zin aangeduid om vrouwen te leren fietsen. De man ergert zich vaak aan Abigail, die steeds te laat komt op de cursus en geen talent heeft om te fietsen. Tussen de drie sluipt en beweegt een mysterieuze danseres, die de fietsendief vertolkt. Ze is de verpersoonlijking van het kwade, van het donkere lot dat elk van de personages te beurt valt. “De Fietsendief wordt gebracht door vier acteurs die een hele wereld vertegenwoordigen, want ze praten constant met hun kinderen, vrienden en collega’s”, zegt regisseur Piet Lesage. “Maar die krijgen we niet te zien. Dialogen worden dus herleid tot monologen. Of zijn het monologen die dialoog worden? Gezien dat geregeld simultaan gebeurt, waarbij de acteurs elk op hun eilandje staan, is het voor de toeschouwer – zeker in het begin van het stuk – niet evident om volgen. Het lijkt chaotisch, maar gelukkig vallen de puzzelstukjes in de loop van het stuk beetje bij beetje in elkaar en worden de nodige linken gelegd om tot een mooi en duidelijk geheel te komen. Het is dus geen vlot verhaaltje met een logische opeenvolging van gebeurtenissen. De structuur van dit stuk is eigenzinnig. En juist dat maakt het tot een boeiende uitdaging.”

De voorstellingen in CC Den Briel in Brielen vinden plaats op 23, 26 en 27 februari en op 1, 2 en 3 maart, telkens om 20 uur. Op zondag 3 maart is er om 11 uur een matineevoorstelling. Tickets kosten negen euro en elf euro voor de matinee. Een euro korting voor leden OpenDoek, studenten en 55+. Tickets en info op www.corneelkring-brielen.be en 0476/25.50.73.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.