Café De Vage Belofte wordt Club Riba: “We willen af van de slechte naam van de Vismarkt”

Niels Pierpont wil van De Vage Belofte een hippe zaak maken.
Henk Deleu Niels Pierpont wil van De Vage Belofte een hippe zaak maken.
Café De Vage Belofte – in de volksmond ‘de vage’ - heeft met Niels Pierpont een nieuwe uitbater gevonden. De jonge Menenaar wil af van de slechte naam die de Vismarkt bij velen oproept. “Mensen moeten zich hier op hun gemak voelen”, zegt Niels, die zijn nieuwe zaak ook meteen omdoopt tot Club Riba. 

Niels Pierpont (28) uit Menen is een bezige bij. In het dagelijks leven is hij werfleider in de bouw. Hij is echter ook de man achter de fuiven Babafest en Schlagerfest en staat verder mee in de organisatie van het Highlight Festival, een dancefestival in Ieper. “Dat is eigenlijk een uit de hand gelopen project”, lacht Niels. “Het is groter geworden dan de bedoeling was. Al die evenementen zijn een uitlaatklep voor mij, naast mijn werk als werfleider. Maar ik droom ook al lang van een eigen café en nu krijg ik die kans.”

Metamorfose

Het café op de Vismarkt zal een complete metamorfose ondergaan. Niels koos daarom ook een nieuwe naam voor zijn zaak: Club Riba. “In het Bosnisch betekent riba ‘vis’. Ieperlingen zeggen vaak dat ze ‘naar de vis’ gaan als ze de Vismarkt bedoelen. Het zou leuk zijn mochten ze nu zeggen dat ze ‘naar de Riba’ gaan”, gaat Niels verder.

Niels gaat het pand ook volledig strippen en verbouwen. “Bezoekers zullen het niet meer herkennen als De Vage Belofte. Ik wil een clubgevoel creëren waarbij iedereen welkom is, zowel jong en oud. Het uitgaansleven in Ieper staat op een laag pitje en daar wil ik iets aan doen. Hier zullen mensen na een etentje nog terecht kunnen voor een drankje en een dansje.”

RV

Club Riba krijgt een loungehoek en een danszone. De dj komt centraal te staan en daarachter bouwt de uitbater een vipruimte. “Wie een verjaardag wil vieren of met vrienden apart wil zitten, kan dat daar doen. De hele metamorfose is een serieuze investering, maar de club zal uniek zijn in de streek.”

Veiligheid

Boven alles wil Niels dat zijn klanten veilig kunnen  feesten. “Bij het horen van de Vismarkt denken veel Ieperlingen meteen aan vechtpartijen en incidenten waarbij de politie moet tussenbeide komen. Daar wil ik van af”, zegt Niels duidelijk. “Veiligheid is belangrijk. Daarom zullen er camera's hangen in de club en schakel ik een portier in. Wie amok maakt, komt er niet meer in”, aldus Niels. 

Veiligheid is belangrijk. Daarom zullen er camera's hangen in de club en schakel ik een portier in. Wie amok maakt, komt er niet meer in

Niels Pierpont

“Ook dat is trouwens een van de redenen voor de naamsverandering. Wie nu De Vage Belofte googelt, krijgt automatisch artikels te lezen over vechtpartijen. Ik wil net dat mensen zich hier op hun gemak voelen. Ik heb al samen gezeten met het stadsbestuur en dat staat positief tegenover het project.” 

Personeel gezocht

Niels hoopt in april de deuren te kunnen openen. Met de komst van Club Riba lijkt er wel een nieuwe wind te waaien de Vismarkt. Meer info over Club Riba op www.facebook.com/clubriba. De uitbater is op zoek naar medewerkers, geïnteresseerden kunnen een bericht sturen via Facebook. 

Blijft de vraag wat er met café Charlie Brown zal gebeuren. Uitbaters Nicolas Alleman en Stefanie Minsart willen het café overlaten.