Brochure voor beter toegankelijke restaurants vernieuwd

De brochure 'aangepast sanitair Westhoek' werd vernieuwd
West-Vlaanderen De brochure 'aangepast sanitair Westhoek' werd vernieuwd
De provincie West-Vlaanderen en Inter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid, hebben twee toegankelijkheidsbrochures grondig aangepakt en vernieuwd. Het gaat om de brochures ‘Aangepast sanitair’ en ‘Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust’. 

De provincie West-Vlaanderen gaf de voorbije jaren aan Inter ook de opdracht om het aangepast sanitair in alle West-Vlaamse gemeenten te onderzoeken. Het overzicht van aangepast sanitair in de Westhoek, maar ook aan de kust, Brugge, Kortrijk en Roeselare is verwerkt in handige vernieuwde pockets.

“Per gemeente krijgen de bezoekers en toeristen een kaart te zien met alle locaties en per adres informatie over de toegankelijkheid. Zo kan iedereen zelf inschatten of het toilet geschikt of toegankelijk is”, zegt gedeputeerde voor toegankelijkheid voor Gebouwen en Toegankelijkheid Sabien Lahaye-Battheu. Voor de Westhoek is er een oplage voorzien van 1.500 boekjes.

Daarnaast onderzocht Inter in opdracht van de provincie West-Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de voorbije jaren de toegankelijkheid van restaurants en cafés aan de kust. Het expertisecentrum maakte een selectie van een 100-tal beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust.

“Mensen die minder mobiel zijn of een beperking hebben, kunnen op die manier hun dagje uit optimaal voorbereiden”, zegt Sabien Lahaye-Battheu. 

De brochures zijn gratis beschikbaar bij het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis en de toeristische infokantoren van de betrokken gemeenten. De brochures zijn ook digitaal beschikbaar en kunnen gedownload worden via https://www.inter.vlaanderen/aanbod/publicaties/publicaties-toerisme. Bestellen kan via https://webshop.west-vlaanderen.be/
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.