Brandweer redt poes uit boom aan Ieperse vestingen: “Chivas was al zeven dagen vermist, we zijn haar redders eeuwig dankbaar”

Poes Chivas geniet ondertussen weer van haar luilekkerleventje bij haar baasjes.
RV Poes Chivas geniet ondertussen weer van haar luilekkerleventje bij haar baasjes.
De brandweer heeft donderdagmiddag een niet-alledaagse reddingsoperatie moeten uitvoeren. Een gezin uit de Ieperse binnenstad was al een week hun poes Chivas kwijt, maar de brandweer bracht redding. Bleek dat het beestje vast zat in een boom aan de vestingen. “We zijn haar redders enorm dankbaar”, glunderen de baasjes.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Chivas, een kattin van een jaar, heeft een warm nest bij een gezin uit het centrum, dat liever anoniem blijft. Maar zeven dagen geleden verdween Chivas plots. “Chivas is gesteriliseerd en kon dus onmogelijk op zoek zijn naar een kater”, zegt haar baasje. “Onze poes ging normaal ook nooit op stap. Hooguit deed ze eens een klein toertje op de Vestingen, niet ver van ons huis. Maar plots kwam ze niet meer terug.”

Uit het niets

Het gezin startte een zoektocht naar de verdwenen poes. “Onze zoon van 12 jaar is zelfs verschillende keren op pad getrokken in de hoop Chivas terug te vinden”, gaat het baasje verder. “Maar telkens zonder resultaat. We wisten niet goed wat te denken, maar bleven hopen op een goeie afloop.” 

En die kwam er ook, uit onverwacht hoek. “Uit het niets kwam Chivas plots weer aangelopen. Ze was heel onrustig, maar duidelijk wel blij om weer thuis te zijn. Na een half uurtje kwam ze weer op mijn schoot liggen. Ze at wat, maar niet veel. Nochtans is ze in die korte periode dat ze weg was, behoorlijk vermagerd.”

Toen bleek dat de geredde poes gezond en wel was, werd ze weer vrijgelaten.
Brandweer Westhoek Toen bleek dat de geredde poes gezond en wel was, werd ze weer vrijgelaten.

Vast op een tak

De baasjes hadden er het raden naar waar poes Chivas al die tijd had gezeten. “Tot ik op de Facebookpagina van de Brandweer Westhoek plots een filmpje zag opduiken waarin enkele brandweermannen een poes vrijlieten uit een plastic bak. Het begeleidend tekstje maakte veel duidelijk.”

‘Vandaag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een kat in nood in de Kattenstad (Ieper). Een kat kwam er vast te zitten op een tak aan de Ieperse vestingen. Met behulp van een ladderwagen werd een bootje te water gelaten om het arme dier van de tak te redden. Eenmaal op het droge bleek de kat niet gewond te zijn en werd ze terug in vrijheid gelaten op de vestingen. Het dier koos meteen het hazenpad en kan nu bekomen van haar hachelijk avontuur”, staat er te lezen op Facebook. “Nadat ze werd vrijgelaten, heeft ze een spurtje ingezet naar onze woning”, besluit het baasje. “We zijn de brandweermannen eeuwig dankbaar.”