Bewoners Kerkweg bezorgd over komst nieuw jeugdheem

De bewoners van de Kerkweg vrezen vooral het extra verkeer in hun doodlopende straat.
Foto Flamand De bewoners van de Kerkweg vrezen vooral het extra verkeer in hun doodlopende straat.
In een brief naar het stadsbestuur van Ieper hebben de bewoners van de Kerkweg in Brielen hun ongenoegen geuit over de plannen voor bouw van een jeugdheem in hun dorp. Ze vrezen vooral de impact op het verkeer in de doodlopende straat.

Het Ieperse stadsbestuur stelde onlangs, met de nodige trots, de plannen voor de bouw van een nieuw jeugdheem voor chiro Brielen en KLJ Elverdinge voor aan de inwoners van deelgemeente Brielen. Een mooi project, daar is iedereen in het dorp het over eens, maar de inwoners van de Kerkweg betreuren dat ze geen inspraak hebben gekregen in de plannen. "Daarom hebben we een brief naar het stadsbestuur gestuurd om ons standpunt te verduidelijken", zeggen de inwoners van de Kerkweg.

Verkeer

Een brief die werd ondertekend door de meeste bewoners van de kleine, doodlopende straat in het centrum van het dorp. "De bouw van het nieuwe jeugdheem is voor ons geen probleem. Er is ons verzekerd dat er geen fuiven zullen doorgaan en de overlast klein zal zijn, dus daar maken we ons geen zorgen over. We zijn echter vooral bezorgd over de gewijzigde verkeerssituatie", leggen de buurtbewoners van de Kerkweg uit. De weg zal door de werken versmallen en ook een deel van de parking langs de kerk zal verdwijnen. Daardoor vrezen de bewoners dat vrachtwagens nog amper bij de lokale ondernemers zullen raken en bij begrafenissen zullen de geparkeerde wagens de weg zullen versperren.

Nieuwe weg

"We stellen daarom voor het jeugdheem dichter bij de kerk te bouwen, zodat er achter het nieuwe gebouw een nieuwe weg kan aangelegd worden."


Het schepencollege heeft de brief al besproken en het stadsbestuur bekijkt nu wat de mogelijkheden zijn. Al wordt het geen simpele materie aangezien een deel van de Kerkweg en het stuk grond waar de nieuwe weg zou moeten komen in privéhanden is en er dus eerst een akkoord moet kunnen worden gesloten met de eigenaar. (BLI)