Bellewaerde moet afscheid nemen van Bengaalse tijgers Kiara en Mira

Bengaalse tijgers Kiara en Mira zijn overleden in pretpark Bellewaerde.
Bellewaerde Bengaalse tijgers Kiara en Mira zijn overleden in pretpark Bellewaerde.
Familiepark Bellewaerde is in rouw. Tijgers Kiara en Mira zijn namelijk overleden. De dieren bleken te kampen met pijnlijke chronische problemen, waarna het park besloot hen zachtjes te laten inslapen.

“De tijgers gingen de afgelopen maanden sterk achteruit. Ze waren duidelijk minder actief en hun eetlust was wisselend. Daarop werd een uitgebreid veterinair onderzoek uitgevoerd, in samenwerking met Universiteit Gent. Hieruit bleek dat de dieren te kampen hadden met pijnlijke chronische problemen”, klinkt het bij Bellewaerde. 

“Dierenarts Melissa heeft dan ook de beslissing genomen om hen zachtjes te laten inslapen, gezien het welzijn van de dieren niet meer gegarandeerd kon worden. De zussen hadden een mooie leeftijd van 18 jaar bereikt. Het hele Bellewaerde-team, en de dierenverzorgers in het bijzonder, zullen hen missen.”

Tijgers Kiara en Mira lokten veel bezoekers naar Bellewaerde.
RV Tijgers Kiara en Mira lokten veel bezoekers naar Bellewaerde.

De Bengaalse tijgers Kiara en Mira waren 18 jaar en maakten deel uit van een tijgervierling die in Bellewaerde werd geboren. Naast een mannetje Zimba was er ook nog een zusje Kenza.

Bengaalse tijgers zijn een bedreigde diersoort en staan op de zogenaamde ‘rode lijst’. In de natuur worden deze tijgers 10 tot 15 jaar, maar in gevangenschap kunnen ze tot 25 jaar worden. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vancompernolle

  Ik heb het ook niet zo voor dierentuinen. Zeker niet als ze tot vermaak van derden (lees: wij) gebruikt worden (wat meestal het geval is). Echter, in het wild lopen ze nog veel meer gevaar om sneller aan hun einde te komen door stropers, habitat loss en dergelijke meer. Het is een beetje kiezen tussen de cholera of de pest. Wat is beter? Ik zou het begot niet weten... Gemengde gevoelens...

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Welke dieren ook die contacten met mensen hebben, het is steeds triestig ze te verliezen!

 • Gerdy Ramboer

  Ocharme,als je zag hoe ze daar in hun verblijf zaten te verkommeren zijn ze nu beter af

 • Sharon Vandewaetere

  Hoe moeilijk deze beslissing ook was, het was de juiste. Als dieren pijn lijden en ze geen kwaliteit van leven meer hebben moet je hen waardig laten sterven.

 • johny matheeuwsens

  Dat is pas dierenliefde, hen niet nodeloos laten lijden. De levenskwaliteit is heel belangrijk.