Bellewaerde investeert 7,5 miljoen euro in nieuwe rollercoaster

Bellewaerde heeft met Boomerang (foto)al heel lang een populaire rollercoaster en ook de Huracan kan op veel bijval rekenen. Volgend jaar komt daar dus de Canadacoaster bij.
RV Bellewaerde heeft met Boomerang (foto)al heel lang een populaire rollercoaster en ook de Huracan kan op veel bijval rekenen. Volgend jaar komt daar dus de Canadacoaster bij.
Nog meer dan vroeger wil Bellewaerde haar imago van familiepark waarmaken. Dit najaar start de bouw van een nieuwe rollercoaster, speciaal voor families. Geraamde kostprijs: 7,5 miljoen euro. Dat is gevoelig meer dan wat het park geïnvesteerd heeft in de Huracan-rollercoaster en - recent nog - in Dawson Duel. De nieuwe attractie opent in het voorjaar van 2020.

Dit najaar start Bellewaerde met de grond- en funderingswerken voor de bouw van de nieuwe rollercoaster, die de naam ‘Canadacoaster’ zou krijgen, naar het deel van het park waar de attractie komt. Het traject van de family coaster wordt op maat gemaakt voor Bellewaerde, het park werkt daarvoor samen met de Duitse attractiebouwer Gerstlauer. Die realiseerde dit jaar en vorig jaar in ons land ook al nieuwe achtbanen in zowel Bobbejaanland als Walibi. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp van de Canadacoaster.

Onvergetelijke momenten

Met de komst van de nieuwe attractie trekt Bellewaerde resoluut de kaart van de families. “Het wordt een nieuwe beleving voor jong en oud”, zegt marketingdirecteur An De Ridder. “De nieuwe achtbaan zal naast de attractie Dawson Duel, die we in 2017 hebben geopend, liggen. Het wordt een mooie aanvulling op het bestaande aanbod in ons park, met niet alleen attracties, maar ook exotische dieren en onze groene omgeving. De Canadacoaster moet toelaten ons familiaal doelpubliek nog meer onvergetelijke momenten dan vroeger te doen beleven.”

Een andere troef van Bellewaerde zijn de exotische dieren en de groene omgeving.
Bellewaerde Een andere troef van Bellewaerde zijn de exotische dieren en de groene omgeving.

Grootste investering in 20 jaar

Compagnie des Alpes, de eigenaar van Bellewaerde, kijkt niet op een euro voor de realisatie van het zoveelste paradepaardje. Voor de ontwikkeling en de bouw trekt het park 7,5 miljoen euro uit, meteen de grootste investering in een attractie sinds twintig jaar. Ter vergelijking: Dawson Duel heeft vier miljoen euro gekost, evenveel als de Huracan in 2013. De plannen voor de Canadacoaster zijn alvast opmerkelijk, want eigenaar Compagnie des Alpes investeerde nog maar pas zeventien miljoen euro in het pas geopende Aquapark.

Ook met het pas geopende Aquapark wil Bellewaerde haar imago als familiepark nog meer in de verf zetten.
Henk Deleu Ook met het pas geopende Aquapark wil Bellewaerde haar imago als familiepark nog meer in de verf zetten.

Bomen rooien

Bellewaerde diende begin dit jaar bij de provincie al een aanvraag in voor een omgevingsvergunning voor de nieuwe rollercoaster. Maar het park trok die aanvraag zelf weer in, toen bleek dat de provincie eerst advies moest inwinnen bij het Agentschap Natuur en Bos. De realisatie van de nieuwe roetsjbaan impliceert immers het rooien van een aantal bomen en mogelijk moesten die gecompenseerd worden. Dat vraagstuk is intussen opgelost, al kon Bellewaerde daarover maandag niet meer informatie geven.  
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Brenden Audoor

    Ik ben er voorstander van