Bellewaerde in de ban van Jommeke

FANS VAN BLONDE STRIPHELD PALMEN PRETPARK WEER IN

Seppe Buyck (10) uit Wevelgem was uitgedost als Jommeke zelf, terwijl zijn broer Diede (8) en zusje Mare (6) als professor Gobelijn en Annemieke waren komen opdagen.
Eric Flamand Seppe Buyck (10) uit Wevelgem was uitgedost als Jommeke zelf, terwijl zijn broer Diede (8) en zusje Mare (6) als professor Gobelijn en Annemieke waren komen opdagen.
Vorig jaar stond Bellewaerde een weekend lang in het teken van Jommeke. Vorige zaterdag kwamen opnieuw heel wat fans opdagen voor een selfie met hun favoriete stripheld of een meet-and-greet met de tekenaars.

Terwijl de acrobaten, bellenblazers en steltenlopers het publiek op het Mexicoplein vermaakten, wachtten in de schaduw van de Volador tientallen Jommekesfans geduldig hun beurt af voor een selfie met hun favoriete stripheld. Voor het tweede jaar op rij streken de tekenaars van de stripreeks neer in Bellewaerde voor de officiële Jommekes-fandag. Gerd Van Loock en Philippe Delzenne, de huistekenaars van Studio Jef Nys, toverden er aan de lopende band gepersonaliseerde tekeningen uit hun pen, om de vele fans te plezieren. Tal van kinderen waren in passende outfit komen opdagen om samen met hun held met het strooien kapsel op de foto te gaan.

Hendrik Keirsbilck (32) laat, verkleed als Jommeke, zijn boeken signeren door de twee tekenaars.
Eric Flamand Hendrik Keirsbilck (32) laat, verkleed als Jommeke, zijn boeken signeren door de twee tekenaars.

Pluchen papegaai

Seppe Buyck (10) uit Wevelgem was uitgedost als Jommeke zelf, terwijl zijn broer Diede (8) en zusje Mare (6) als professor Gobelijn en Annemieke waren komen opdagen. "We hadden kaartjes gewonnen voor de Jommekesdag op de fanpagina van de uitgeverij. Om hier in stijl naartoe te kunnen komen, heeft mama tot vannacht zitten naaien aan onze pakjes en heb ik al ons speelgoed ondersteboven gehaald om er een pluchen papegaai uit te vissen, want Jommeke zonder Flip, dat komt niet over, hé. Alleen de snor van professor Diede blijft niet zo goed zitten," lacht Seppe.


In de lange rij stond net als vorig jaar een fanatieke fan, die vreemd werd aangekeken door de kinderen. De excentrieke Hendrik Keirsbilck (32) uit Assenede, met een écht Jommekeskapsel, stond als eerste in de rij. "Ik ben deze morgen heel vroeg opgestaan om mijn haar nog snel strogeel te verven. Of ik de grootste Jommekesfan ben ? Dat zou best kunnen. Maar ook met Suske en Wiske heb ik een band hoor, want in september stap ik mee in de optocht van het Brabants stripspektakel, verkleed als Suske."


Zijn kinderen waren dit jaar niet van de partij.


"Die zijn naar K3 gaan kijken in de plaats. Zo zullen we elk apart een onvergetelijke dag hebben beleefd", geeft hij breed smilend toe.

Ook Louise (10), Cyriel (7) en Marie (5) Boone waren in vol ornaat.
Eric Flamand Ook Louise (10), Cyriel (7) en Marie (5) Boone waren in vol ornaat.

Vlaams icoon

Alexis Dragonetti, de grote ceo van Ballon Media stond in hoogsteigen persoon op het Mexicoplein Jommekesalbums uit te delen. Hij gelooft heilig in de reeks en verklapt een van de aspecten die het succes van Jommeke garanderen. "Jommeke beleeft de wildste avonturen in het buitenland, maar hij blijft in de eerste plaats een Vlaams icoon, die deel uitmaakt van het Vlaams patrimonium. Daarom laten we de personages heel regelmatig op een herkenbare plaats in Vlaanderen hun capriolen uithalen. Vorig jaar verscheen nog het album 'Bollywood in Bellewaerde', en dit jaar pakken we uit met 'Missie Middelkerke'. Het is een formule die aanslaat en die de jongste fans toelaat om zich in te leven in de wereld van hun stripheld." Of de Jommekesdag volgend jaar opnieuw in Bellewaerde zal doorgaan, daar is de uitgever nu al vrij duidelijk over. "Bellewaerde is een leuke mix van een prachtige zoo en een plezant en familiaal pretpark, kortom de uitgelezen locatie voor de Jommekesdag."